С проф. Христо Хинков се познаваме. Изключително съм щастлив, че

...
С проф. Христо Хинков се познаваме. Изключително съм щастлив, че
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Здравеопазването няма цвят

С проф. Христо Хинков се познаваме. Изключително съм благополучен, че идва подобен човек като него като постоянен министър на опазването на здравето. Той е човек с голям административен опит, убеден съм, че ще се оправи. Това сподели служебният министър доктор Асен Меджидиев при предаването на поста на определения за постоянен министър проф. Христо Хинков. " Мандатът на служебния кабинет се оказа много по-дълъг от упованията ми, само че има потребност от парламент и от парламентарна поддръжка, той е човек, който има голям административен опит. Подготвил съм обстоен доклад какво сме създали и кое на какъв стадий е, а когато той има потребност, може да разчита на мен ", сподели още той. По думите му доста значимо да има последователност.

Министър Меджидиев сподели още, че е подготвил обстоен доклад за всички планове, стартирани от Министерството и кой на какъв стадий. „ Изключително значимо е опазването на здравето да е надпартийно и да има последователност “, добави още той.

„ Здравеопазването няма цвят. Това, което през днешния ден гледах в Народното събрание, е много потискащо, тъй като, когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят, сподели новият здравен министър проф. Христо Хинков. По думите му общочовешко е да върви България напред, а опазването на здравето значи хората да са здрави. „ Трябва да се борим за профилактика и промоция на здравето, за всички тези неща, за които единствено приказваме, само че малко работим. Мисля, че има схващане от страна на финансовия министър, уповавам се да съумея. Ще продължа всички планове, стартирани в Министерството на здравеопазването от служебния министър доктор Меджидиев. След като са вложени пари и старания, планът би трябвало да бъде завършен, като това включва и детската болница “, добави той.

В отговор на въпрос на Zdrave.net за какво не съумя да извърши обещанието си за остойностяване на лекарския труд, откакто го беше оповестил за собствен главен приоритет като министър, доктор Меджидиев уточни, че това не се е случило, защото е било належащо първо да се гласоподава бюджет. Самият план обаче е на съвсем заключителен стадий.

В отговор на въпрос по отношение на проблема за „ Майчин дом “ проф. Хинков разяснява, че ще се запознае с изказванията на двете страни по разногласието и тогава ще вземе решение.

На въпрос дали ще прави „ чистка “ в Министерството на здравеопазването проф. Хинков сподели, че тази дума не е в неговия речник.

В отговор на въпрос дали ще изиска увеличение на бюджета за извънболнична помощ за повишение на профилактиката проф. Хинков сподели, че наложително би трябвало да се трансферират средства.

Служебният министър доктор Асен Меджидиев благодари на целия екип на Министерството на здравеопазването, отпред със зам.-министрите доктор Динко Странски, доктор Александър Златанов и Катя Ивкова и началника на политическия си кабинет проф. Момчил Мавров, администрацията и специалистите.  Той разгласи, че ще се върне да работи в УМБАЛСМ „ Пирогов “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР