„С проекта за 12 винено- кулинарни дестинации очакваме да привлечем

...
„С проекта за 12 винено- кулинарни дестинации очакваме да привлечем
Коментари Харесай

Промотираме 12 винено – кулинарни дестинации

„ С плана за 12 винено- кулинарни дестинации чакаме да притеглим повече туристи към вътрешността на страната. Министерството следва поредна политика, с която желаеме да създадем интерес повече българи да пътуват към разнообразни краища на страната”, съобщи в Банско министърът на туризма Николина Ангелкова по време на първата кръгла маса за разискване на плана за вино, кулинария и туризъм, който е взаимна самодейност сред Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

На форума участваха земеделският министър Румен Порожанов, Георги Икономов, кмет на Банско, инж. Красимир Коев, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по лозята и виното и народни представители. Специален фокус на разискването бяха две от дестинациите - Долината на Струма и Долината на Места.

Считаме, че планът ще способства за одобряване на България като дестинация за четири сезона, акцентира министър Ангелкова. И добави, че по този метод ще се окаже и позитивно въздействие върху развиването на редица общини освен в туризма, само че и за възстановяване на качеството на живот на локалните хора.

„ При създаването на концепцията избрахме винено-кулинарните дестинации да бъдат 12 - колкото месеците в годината. Те включват обичайните винени питиета и присъщата кухня за всеки район и обгръщат близо 50 общини и към 100 туристически обекта в страната”, осведоми министърът. Тя разясни, че първите две дестинации, които бяха показани, минават през 9 общини и повече от 15 туристически атракции.

С тази кръгла маса стартира втори стадий на плана, който планува общо 6 районни кръгли маси в страната. „ Очакваме по този начин да получим подробните мнения на бизнеса и да допълним и надградим създадените от нас предложения”, съобщи министърът. Работи се и по основаването на запазена марка Сподели България. За задачата към този момент е стартирана процедура в Патентното ведомство.

Данните за първите два месеца от зимния сезон са доста положителни и чакаме през него задграничните туристически визити да набъбнат с към 10-15 на 100, заяви министър Ангелкова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР