С призив за единство и съгласие се обърна Корнелия Нинова

...
С призив за единство и съгласие се обърна Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да спрем взаимно да се хулим

С апел за единение и единодушие се обърна Корнелия Нинова към членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия по време на съвещанието, отдадено на резултатите от локалните избори. Тя означи, че през май партията ще се произнесе кой да я ръководи. " Да спрем взаимно да се охулваме, да разрушавам престижа на Българска социалистическа партия. Фалшивите вести, заканите, подмяната с мъртви души, пророкуването на провал не са друго мнение. Това е удар по престижа на партията ", счита председателката на Българска социалистическа партия. По думите й мнозина от спечелилите кметове са дали рецепта по какъв начин да се излезе от това състояние. " Да се обединим и в единодушие да продължим, тъй като ни следва извънредно тежка работа. Конкретно - приемането на бюджет 2020, което е политиките на една партия, което е алтернативата, която желаеме да начертаем. Пред нас стои доста по-голямо предизвикателство. Борисов счупи страната. Няма институции, няма разделяне на управляващите, няма почтени избори, няма същински избор. Има задкулисие, корпоративни ползи, пари, демографска злополука, здравен колапс и обучение под нивото. Това е огромното ни предизвикателство - смяна на страната ", съобщи Нинова.

Дебатът по изборните резултати и представянето на Българска социалистическа партия продължи близо шест часа, а причина за дългата полемика се оказа и различен разбор, подписан от членове на Народно събрание и показан от Емил Райнов. Социалистите цитираха извадки от изборите от 2007 година през 2015 година та до последния избор и вадеха разнообразни изводи. Обща бе оценката, че Българска социалистическа партия се е показала добре на локалния избор, само че е могла да реализира и повече. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов означи, че резултатите още веднъж демонстрират къде се е работило повече и къде единствено месец. Трябва непрекъсната работа, от през днешния ден стартира подготовката за идващите избори, съобщи той и изрази вяра, че Българска социалистическа партия ще осъществя постигнатото на локалния избор политически в бъдеще.

Новоизбрани кметове от левицата участваха в разширеното съвещание и разясниха изборната обстановка. Единението оказа помощ да спечелим в Русе, направихме положителна акция, в която представяхме какво може да се усъвършенства и реализира, изясни Пенчо Милков. Той, кметът на Созопол Тихомир Янакиев и градоначалникът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров се възмутиха от небивалия напън от страна на съперниците си. Янакиев означи, че изборните победи се реализират единствено с неизменност и отборни старания за смяна. 12 години се борим в Созопол с една тайфа, осъществила се последно посредством ГЕРБ, съобщи той. Чакъров се оплака от доноси против себе си в прокуратурата и огромни джипове на охранителни компании, плашещи хората преди и в деня на вота. Кметът на Перник Станислав Владимиров означи, че към този момент има насъбрана сила, която дава късмет на Българска социалистическа партия да реализира победи в огромните градове. С политически принадлежности може да победим неполитическите детайли, сподели той рецептата си за добър резултат.

Председателят на националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Кирил Добрев разгласи в отчета си, че входът на Българска социалистическа партия за локалната власт е през регионалните и огромните общини, където зависимостта на хората е по-малка и те гласоподават свободно. " Българска социалистическа партия завоюва изборите на първи тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които завоюва 24, както и регионалните градове Благоевград, Перник, Разград и Русе. За първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори спрямо всеки предишен ", регистрира той.

Добрев означи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи, в композиция с стопански субекти, съумяват безусловно да завладяват дребните общини с население до 10 хиляди индивида. По думите му симбиозата сред двете партии, при дословното разпределение на дребните и междинните общини, скоро ще обезсмисли локалните избори. " Тук е ролята и мястото на Българска социалистическа партия дружно с хората да спрем този метод на печелене на избори. Ако не пресечем тази наклонност, освен ние като партия, само че и като общество се притеснявам, че идващия път общините, попаднали посредством схеми сред партията на ръководещите и Движение за права и свободи, ще бъдат повече ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР