С приближаването на летния сезон хотели и ресторанти по Черноморието

...
С приближаването на летния сезон хотели и ресторанти по Черноморието
Коментари Харесай

А така! Бизнесмените по родното Черноморие го закъсаха много, останаха без...

С приближаването на летния сезон хотели и заведения за хранене по Черноморието към момента не могат да намерят нужния брой служащи. Както се вижда и от обявите, търсенето продължава. Затворени хотели и заведения може и да няма, само че трендовете са работа с по-малко личен състав, компромис с обслужването или запълване на неналичието на фрагменти с чужденци, оповестява bTV.


Към момента импортираните служащи са по-малко от предходната година, само че броят им ще пораства, тъй като занапред идват у нас.



Обявените работни места за това лято са с близо 1000 повече от предишното. Повече са и наетите служащи през Бюрата по труда.



Въпреки че към този момент посреща клиенти, един от заведенията за хранене в центъра на Слънчев бряг още търси служащи – бармани, сервитьори, готвачи.



Елена Петкова е сигурна в уменията си, само че разочарована от работодатели.
" Два месеца споделят, че ще вземеш минималната работна заплата... идващите два месеца, когато хотелът е претъпкан с туристи, тогава вика ще вдигнем още 100 лв. ", изясни Елена Петкова, работила като камериерка.
" Много са значими изискванията, които предлага работодателя, за превъзмогване на този недостиг ", съобщи Ангел Ангелов от Агенцията по заетостта.



В един от хотелите в Слънчев бряг са намерили сполучливата формула – целогодишна претовареност за основните фрагменти, високи заплати и награди.
Липсата на личен състав обаче принуждава хотелиерите всеобщо да оферират " ол инклузив ".
За да могат да наемат и възпитаници на работа, от сектора оферират професионалните учебни заведения да им издават по-рано документите за довеждане докрай – в края на май вместо в края на юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР