С президента проведохме интересни и конструктивни разговори. По много теми

...
С президента проведохме интересни и конструктивни разговори. По много теми
Коментари Харесай

Андрей Гюров, ПП: Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета. Утре започваме преговорите

С президента организирахме забавни и градивни диалози. По доста тематики мислим в една и съща посока, а тя е извеждане на страната от рецесиите и попречване на един цикъл от избори. Това разяснява ръководителят на ПГ на "Продължаваме смяната " Андрей Гюров в ефира на "Още от деня ".

Той призна, че е била разисквана и една от най-горещите тематики в страната - абсурдът с

Доколкото президентът има директна връзка с ДАНС, той също има достъп до информацията. Спазени са всички процедури за взимане на такова решение. Информацията, с която разполагаме ясно сподели, че за България има опасност за националната сигурност, изясни Гюров.

Българска социалистическа партия се връщат на масата на договарянията с ясната поддръжка за това държавно управление и с готовност за програмата до края на годината да бъдат включени и някои техни цели. Очевидно има доста добра база за продължение на диалозите и за намиране на единодушие, безапелационен е Гюров.

Няма да губим никакво време - започваме договарянията още в утрешния ден, акцентира ръководителят на ПГ на "Продължаваме смяната ".

Преговорите ще водим настрана с парламентарните групи на партиите по величина - първо с Българска социалистическа партия, след това с "Демократична България ".

После от "Продължаваме смяната " ще показват програмата си в Народното събрание и ще търсят поддръжка от депутатите.

По отношение на напусналата ПГ на "Възраждане " Елена Гунчева и това дали ще поддържа държавно управление с новия мандат, Гюров посочи, че не са водени диалози с нея.

Убедени сме, че това ще бъде един цивилизационен избор за българските политици дали ще се намерят 121 депутати, които ще поддържат посоката, която е поела България.

Относно съставът на кабинета, Гюров изясни: Не изключвам настоящи министри да останат в кабинета, само че и да има нови лица.

За поста вътрешен министър, той изясни, че желанието на Политическа партия е законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в Народното събрание и това е едно от изискванията им при сформирането на кабинет. Постът ще бъде освободен и ще търсим различен човек, "който да може да стъпи в обувките на господин Рашков ", добави Гюров.

За това дали ще има нова формула на властта, той сподели: Размишляваме върху формула, която да бъде по-гъвкава. През последните 6 месеца видяхме кои неща работят и кои не и по тази причина най-вероятно ще има смяна и във формулата при министерствата.

Най-голямата неточност, която отчитаме е, че дадохме доверие на политически обединения, които не взимат независими решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери, безапелационен е Гюров.

За своето политическо бъдеще той съобщи, че остава в Народното събрание и не е мислил в посока изпълнителна власт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР