С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум

...
С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум
Коментари Харесай

BMW най-после представи новата Серия 8

С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител стартира да написа нова глава в историята на вдъхновяващите спортни коли на марката - изключително динамичен старт на настояща моделна атака на марката в първокласния сегмент. Новото BMW Серия 8 Купе е автомобил-мечта с изключителни динамични характерности, прочувствен дизайн, съвременен разкош и извънредно напредничаво съоръжение във връзка с ръководството, асистиращите системи и свързаността.

Вдъхновяващата динамичност на ръководството е главната цел при процеса на създаването на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са поредно ориентирани към оптималната пъргавост, точност и убеденост на един породист състезателен автомобил. Особено мощните мотори са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight.

 BMW показа новата Серия 8 @@@

Въвеждането на пазара е през ноември 2018 година с два разновидността на модела: BMW M850i xDrive Купе като BMW M Performance автомобил с нов V8 мотор с мощ 390 кВт/ 530 кс и BMW 840d xDrive Купе с редови шестцилиндров дизелов мотор с 235 кВт/ 320 кс. И двата модела са със серийно осъвременена осемстепенна трансмисия Steptronic. И двата мотора дават отговор на нормата за нездравословни излъчвания EU6d-TEMP.

Външен дизайн: новият език на формите показва новата спортна хармония

Пропорциите на новото BMW Серия 8 Купе, които още на пръв взор дават обещание динамично преживяване при шофиране, се оформят от ниското състояние над пътя, издължения контур с ниска графика на прозорците и елегантната линия на покрива с присъщ Double-Bubble силует, дългото междуосие и необятните следи. С дължината си от 4 843 мм, широчината от 1 902 мм и височината от 1 341 мм, както и междуосието от 2 822 мм автомобилът с две порти има доста мощно лъчение. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамичност и трансформира BMW Серия 8 Купе в един първокласен състезателен автомобил със пристрастеност и темперамент.

Мощността на спортния автомобил се пресъздава впечатляващо от триизмерно завършената предна ризница и огромните въздухозаборници, които са още по-доминиращи при BMW M850i xDrive Купе, а също и в композиция с М Спортния пакет, както и с прецизните очертания на предния похлупак. Голямата и ниско ситуирана бъбрековидна радиаторна решетка е формирана от един единствен съставен елемент и е с хексагонална, разширяваща се надолу форма. Новото BMW Серия 8 Купе серийно се оборудва с LED фарове, които са по-тесни в сравнение с при всеки различен модел на марката. Като алтернатива се оферират BMW лазерни светлини с изменчиво осветление на пътното платно и Selective Beam.

 BMW показа новата Серия 8 @@@

Пътническата клетка е мощно " вталена ", което акцентира мускулестата област на раменете и още на пръв взор дава обещание динамично преживяване при шофиране. Издължената линия на страничните прозорци приключва в изключително тясно осъществяване на познатата извивка на Хофмайстер. Дългото и мощно наклонено задно стъкло също е измежду присъщите дизайнерски детайли на един породист състезателен автомобил. Хомогенно светещите блокове на задните светлини са с типичната за марката L-образна форма. Двойните ауспухови накрайници на изпускателната система с трапецовиден силует оформят долната част на задната ризница.

Прецизни елементи усъвършенстват аеродинамиката и тежестта

С съвсем изцяло затвореното дъно, дейното ръководство на въздушните клапи, както и Air Curtains и Air Breather на предните странични панели се намалява въздушното противодействие на аеродинамично усъвършенстваната каросерия на новото BMW Серия 8 Купе. За хармоничното обтичане способстват и тесните, свързани непосредствено с лайсната на страничните прозорци основи на външните огледала. Те за пръв път са с такава съвременна и елегантна форма при модел със странични прозорци без рамки. Предният спойлер на BMW M850i xDrive Купе обезпечава в допълнение аеродинамично прилепяне на предната ос при високи скорости. Като отпратка към обичайния дизайн на състезателен автомобил покривът на новото BMW Серия 8 Купе е двойно издаден, с което припомня на познатата като " Double Bubble " двойна извивка на покрива при класическите спортни коли.

 BMW показа новата Серия 8 @@@

Този присъщ силует е непокътнат и при опционалният покрив от карбонов композит, предлаган за пръв път за сериен модел на BMW, с който още повече се снижава центърът на тежестта на автомобила. Допълнителна оптимизация на тежестта може да бъде реализирана с опционалният карбонов пакет, който включва лайсни на въздухозаборниците, корпуси на външните огледала, заден спойлер и заден дифузор от CFRP.

Интериор: Луксозна атмосфера с изключително спортна визия

Новоразработените спортни седалки оферират висок комфорт при дълги пътувания, както и превъзходна странична опора при бързо шофиране в завои. Подглавниците са интегрирани образно в облегалките и могат да бъдат контролирани както по височина, по този начин и по дълбочина. Спортните седалки серийно са тапицирани с кожа Vernasca. Декоративните шевове в противоположен цвят акцентират спортните очертания, както и единичния темперамент на задните места за седене. Ниската позиция на седене на двете места откъм гърба разрешава консолидираното на функционалността на подглавниците в облегалките на седалките. При новото BMW Серия 8 Купе облегалката на задната седалка серийно е разграничена в съответствие 50: 50. В взаимозависимост от потребностите детайлите на облегалката могат да се сгъват поотделно или дружно за в допълнение увеличение на вместимостта на багажника от 420 литра.

Възможно е и целеустремено наблягане на първокласния аспект на характера на новото BMW Серия 8 Купе. На разположение на голям брой висококачествени варианти - BMW Display ключ, Телефония с безжично зареждане, климатизация на предните седалки с нова идея озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, кристални приложения по част от уредите за ръководство, като селектора на трансмисията, контролера на iDrive, бутона Старт/Стоп и регулатора на силата на звука на озвучителната система. В допълнение се оферират варианти от BMW Individual.

 BMW показа новата Серия 8 @@@

Нов V8 с внушително разрастване на мощността и звука

Въвеждането на пазара на BMW M850i xDrive Купе е съчетано с премиерата на новия V8 мотор. Най-новото потомство на 4.4-литровия мотор е осъвременено радикално и е усъвършенствано в голям брой елементи. Двата Twin-Scroll турбокомпресора с изстудяване на нагнетявания въздух, ситуирани във V-образното пространство сред двата реда цилиндри, директното впръскване на бензина High Precision Injection, изцяло изменчивото ръководство на клапаните VALVETRONIC и изменчивото ръководство на разпределителните валове двоен VANOS са детайлите на технологията M Performance TwinPower Turbo, чието доста модернизиране води до съществено повишение на оптималната мощ, въртящия миг и успеваемостта. Новият V8 мотор съчетава въодушевяващо вихрено разрастване на мощността със също толкоз величествен тон, който в допълнение се укрепва от серийната спортна изпускателна система с управляеми клапи. За да се подсигурява оптимална характерност на мощността и надеждност на мотора, новият V8 мотор е минал през комплицирани тествания, които включват както продължителни проби на обороти на луфт, по този начин и високо динамични карания за настройки по Северната права на Нюрбургринг, които покриват всички евентуални разновидности на натоварването.

Благодарение на повишението на мощността с 50 кВт/ 68 кс по отношение на предходния мотор, реализирано без нарастване на тежестта, новият V8 мотор към този момент развива 390 кВт/ 530 кс, които са разполагаем сред 5 000 и 6 000 об/мин. В същото време оптималният въртящ миг е повишен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде употребен в необятния оборотен диапазон от 1 800 до 4 600 об/мин. Новото BMW M850i xDrive Купе форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 3.7 сек. Освен разгръщането на мощността е нараснала и успеваемостта на осемцилиндровия мотор, което се вижда от междинния разход на гориво от 10.5 до 10.0 л/ 100 км и СО2 излъчванията от 240 до 228 г/км. Освен това с помощта на по-големите и ситуирани по-близо до мотора, както и бензиновия филтър за твърди частици са усъвършенствани и излъчванията на новия V8 мотор. Той дава отговор на всички значими условия към отработените газове по целия свят, измежду тях и строгата, влизаща в действие от септември 2019 година норма за нездравословни излъчвания EU6d-TEMP.

 BMW показа новата Серия 8 @@@

Еластичен и ефикасен редови шестцилиндров дизелов мотор

Друга неподражаема интерпретация на тематиката състезателен автомобил обезпечава новото BMW 840d xDrive Купе. Уникалният в сегмента дизелов мотор обезпечава вълнуващата композиция сред уверена двигателна сила и невисок разход на гориво. Трилитровият редови шестцилиндров дизелов мотор с технология BMW TwinPower Turbo развива оптималната мощ от 235 кВт/ 320 кс и оптимален въртящ миг от 680 Нм, който е разполагаем още от 1 750 об/мин. Мощностната характерност на оборудваният с каскадно свръхпълнене мотор подкрепя спокойното шофиране при ниски обороти, както и ускорението от 0 до 100 км/ч за 4.9 сек. Форсирането и високото натоварване се маркира от впечатляващия тон на характерната за модела спортна изпускателна система. С образцовата си успеваемост моторът акцентира характера на новото BMW Серия 8 Купе като подобаващ за дълги пътувания състезателен автомобил, който подсигурява наслада от шофирането, без отмалялост, даже и след стотици километри. Пречистването на отработените газове с технология BMW BluePerformance с изключение на филтър за твърди частици, оксидационен и NOx капацитивен катализатор включва и SCR катализатор с впръскване на AdBlue за в допълнение съкращаване на излъчванията на азотни оксиди. Така новото BMW 840d xDrive Купе дава отговор на условията на нормата за нездравословни излъчвания EU6d-TEMP.

Осемстепенна трансмисия Steptronic с по-голям диапазон на предавателните цифри и нараснала динамичност на превключването

Двигателите подават мощността си на осъвременена осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Най-новият вид на автоматизираната трансмисия е с усъвършенствано тегло, новоразработено ръководство и повишен от 7,07 до 8,59 диапазон на предавателните цифри. На разположение лостчета за превключване на кормилото, включени в серийното съоръжение.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive работи по-ефективно от всеки път. С бързото, точно и изцяло изменчиво систематизиране на мощността сред предните и задните колела то обезпечава усъвършенстване на сцеплението и стабилността на пътя освен при неприятни метеорологични условия, само че и високо динамични обстановки при шофиране. Блокажът на диференциала, ръководен от електромотор, лимитира изравняването на оборотите сред вътрешното и външното за завоя задно колело. По този метод се подкрепя изключително динамичното ускоряване на излизане от завои.

Шаси: съвършено уравновесен повсеместен пакет за върхово показване на пътя

Серийното съоръжение на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство. Контролът на смяната на характерностите им при прегъване и разгръщане е непрекъснат и се прави самостоятелно. Това разрешава тънко дозиране на работата на пружините и амортисьорите, което обезпечава на лидера единствено значимата информация за пътната настилка. Интегралното интензивно кормилно ръководство също е включено в общоприетото съоръжение, понижава диаметъра на завой при маневриране, покачва пъргавината при междинни скорости на придвижване и усъвършенства увереността при промяна на лентата и в завоите при по-високи скорости.

Допълнително повишение на спортните благоприятни условия на новото BMW M850i xDrive Купе обезпечава и предлаганата като алтернатива Активна стабилизация против килване. С електрическите си сервомотори на предната и задната ос тя разрешава изключително бързо и точно компенсиране на силите на странично килване при динамично шофиране. Управлението на системата непрекъснато следи скоростта, страничното и надлъжното ускоряване, ситуацията на кормилото, ускорението и придвижването на колелата, както и височината на каросерията.

Асистиращи системи: Уникални нововъведения за комфорт и сигурност

Благодарение на извънредно богатото многообразие от серийни и асистиращи системи новото BMW Серия 8 Купе се отличава като изключително прогресивен модел в сегмента. Многообразието включва Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за промяна и за овакантяване на лентата, Асистент за поддържане на лентата с дейна отбрана против непряк, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за преимущество и за придвижване в неправилна посока.

Сред функционалностите на Асистента за паркиране е и Асистентът за придвижване на заден ход, който подкрепя лидера при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Асистентът за придвижване на заден ход поема въртенето на кормилото при маневри, при които изминатата доскоро на челен ход права се минава на заден ход. При това лидерът би трябвало да се концентрира само върху ускорението и прекъсването, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този метод разстояние може да доближава до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

Най-новото потомство на концепцията на индикациите и ръководството с най-новата BMW операционна система 7.0 е съвременно, изцяло цифрово и е още по-силно насочено към самостоятелните потребности на лидера, като задачата е реализиране на най-благоприятен надзор на вниманието. Благодарение на ясното обрисуване и структуриране на информацията, както и опцията за индивидуализиране и персонализиране лидерът получава точни индикации, в точния миг. Оформените по нов метод графики на арматурното табло оферират област за обрисуване на навигационните карти. Менюто на контролния екран към този момент се изобразява на до 10 страници с по 2, 3 или 4 панела с лайф наличие. Допълнително е усъвършенствано и интуитивното мултимодално взаимоотношение сред лидера и автомобила. В взаимозависимост от обстановката той може да избира сред тъч-управление на контролния екран, наложилия се iDrive Touch контролер, уредите за ръководство на кормилото, гласовите команди или включеното като серийно съоръжение BMW ръководство с жестове. Серийният при новото BMW Серия 8 Купе BMW Live Cockpit Professional комбинира нова идея за приемане на информация и ръководство на функционалности с оптимално равнище на съгласуваност в един пакет. Концепцията от най-ново потомство включва арматурно табло с висока разграничителна дарба и диагонал на екрана от 12,3 инча зад кормилото, както и 12,3-инчов надзорен екран. Модернизираният BMW Head-up Display също е включен в общоприетото съоръжение и е с увеличена повърхност на обрисуване, разширено наличие и усъвършенствана графика.

Включеният в програмата BMW Connected Личен помощник за подвижност (Personal Co-Pilot) обезпечава умна съгласуваност както във по този начин и отвън автомобила. Дигиталните услуги, които са разполагаем на борда на BMW Серия 8 Купе включват (но не само) Предупреждения за заплаха, получени посредством свързаността с други BMW коли, актуализране и надграждане на услуги “over the air”, интегрaция на Microsoft Office 365 и Skype for Business, както и BMW Digital Key, който разрешава автомобилът да да бъде отключван и заключван със смарт телефон посредством Near Field Communication (NFC) и други
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР