С представянето на изцяло новото поколение на 308, Peugeot обяви,

...
С представянето на изцяло новото поколение на 308, Peugeot обяви,
Коментари Харесай

Новото Peugeot 308 : Интересното продължава

С представянето на напълно новото потомство на 308, Peugeot разгласи, че това е новото лице на марката. Смело и уверено изказване, което обаче е подплатено с един от най-интересните и впечатляващи, като дизайн и технологии, коли, част от неотдавна придобила статута на най-продаваната автомобилна група в Европа- Stellantis, и нейното портфолио от 14 марка- Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks, Vauxhall.

Новото Peugeot 308 е един от най-добре изглеждащите коли в класа си и за следващ път издига марката на още по-високо равнище във връзка с лукса и естетиката. Промени и нови решения откриваме в целия автомобил, само че сякаш най-голямата от тях е предната част на автомобила, където е завършена впечатляваща с габаритите си предна решетка. В средата й гордо е интегрирано огромното ново лого на Peugeot, което включва името на марката и стилизиран на лъв в границите на щит.

С капацитет да се трансформира в емблематична линия на новото 308 е и оформлението на задната част на колата. Изпълнено пирамидално на няколко равнища, то е разграничено и като че ли построено към контрастната черна междинната линия, с интегрираните в краищата тройки триизмерно завършени диодни светлинни детайли.



Отличен баланс сред разкош, динамичност и деловитост откриваме и в интериора на колата. При по-ниските оборудвания на модела получавате плат към таблото и вратите, което придава уют, до момента в който по-високите равнища получават композиция от алкантара, кожа и железни покрития. Честно казано, каквото и равнище на съоръжение да изберете, всичко наподобява мъдро, усеща се великолепно и има качество на направа, което е измежду най-хубавите сега на пазара.

Peugeot също подвига равнището, когато става въпрос за технологии. Виждали сме 3D инструменталният екран като част от i-Cockpit и преди, само че това е за първи път на 308, като i-Connect разполага с 10-инчов екран с гласово ръководство и има също по този начин адаптивни i-Toggle цифрови програмируеми бутони за бърз достъп до желани от лидера функционалности на бордовата система.

По отношение на свързаността можем да отбележим, че новото 308 идва с безжична Apple CarPlay и Android Auto интеграция за мобилен телефон, както и със особено приложение MyPeugeot, което дава опция за информиране от отдалеченост на главните настоящи параметри на автомобила, както и до част от функционалностите му, включително и ръководство на зарядния развой при PHEV хибридната му версия. Допълнително улеснение на борда внася и виртуалният цифров бордови помощник с гласово ръководство, а за върховото аудио преживяване дава отговор премиум системата на Focal.



Допълнително наслаждение от ръководството и приложимостта на новото Peugeot 308 лидерът получава и вследствие на опцията за избор сред три съществени режима на държание и работа. Тук разновидностите са познатите общоприети Еко, Нормален и Спортен, плюс Електрически и Хибриден при PHEV хибридните версии, като разликата в чувството е ясно изразена и с доста добре конфигурирани параметри.

По отношение на интериора би трябвало да се каже, че той предлага отлична ергономия с комфортни ниши и отделения за слагане на дребни предмети (до 34 литра общ обем), интегрирани чашкодържачи и ергономични допирни повърхности, а на спомагателна страст може да се разчита и вследствие на интегрираната система за косвено осветяване с избор сред осем цвята.

Новото Peugeot 308 получава и цялостен набор системи за повишение на сигурността, като тук могат да бъдат открити система за видео наблюдаване на протичащото се към транспортното средство, камерата за заден ход, системи за информиране при заплаха от удар и за обект в мъртвата зона на погледа на лидера, автоматизирано задействане на спирачната система при положение на заплаха, предизвестие при несъзнателно овакантяване на осевата линия, задържане на колата на пътното платно и доста други.

Когато става въпрос за разкош, освен седалките могат да се отопляват, само че и кормилото, до момента в който най-хубавите модели GT получават седалки с масажна функционалност, утвърдени от немските експерти по анатомия на гърба AGR.

В основата на гамата от мотори е 1.2-литровият, трицилиндров, бензинов Puretech със 110 и 130 конски сили. Привържениците на екологията и по-ниските разноски за гориво без подозрение ще харесат един от двата plug-in хибрида със 180 и 225 конски сили и опция за изминаването на до 60 километра в чист електрически режим, а традиционалистите могат да разчитат на гъвкавостта на 1.5-литровия BlueHDi дизел със 130 конски сили.

Новото 308 освен наподобява динамично и се усеща спортно, само че и предлага такова пътно държание, с директна реакция при завъртане на кормилото, постоянна стойка в завой, в действителност "захапващи " спирачки и съответно програмирана автоматизирана предавателна кутия.

За горното преживяване, фактор е несъмнено и компактният многофункционален волан, с който Peugeot се отличава от всички останали съперници през последните няколко години.

Петте равнища на съоръжение варират от Active Pack през Allure, Allure Pack и GT и GT Pack, като според от желанията и двигателната трансформация съществува избор и сред осемстепенна автоматизирана и шестстепенна ръчна предавателна кутия.

След изцяло обновената SUV гама, новото Peugeot 308, което единствено преди няколко дни завоюва едно от първите си оценки, а точно , е следващото пазарно предложение на френската марка, което подкрепя тактиката й за издигане в пазарната подчиненост и по всичко наподобява, че забавното пред модела, а и компанията като цяло, занапред следва.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР