С председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров обсъждаме обръщението към

...
С председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров обсъждаме обръщението към
Коментари Харесай

Акад. Воденичаров: Цялото общество да се заеме с мерки в проблемните сектори

С ръководителя на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров обсъждаме обръщението към българите на българските учени от Инициативата " Единение ", в което те показват своята дълбока угриженост за положението на редица витално значими области за обществото ни - опазване на здравето, демография, обучение.

Акад. Стефан Воденичаров изложи тезата на учените от Българска академия на науките, че са нужни незабавни ограничения за подсилване на " боледуващите " браншове, направени от експерти и реализирани от всички без оглед на политически убеждения. В този смисъл той посочи, че през последната година работни групи от водещи експерт създават тактики за другите области. Засега приоритет са тези, които страдат от най-тежките проблеми - опазването на здравето и образованието, само че се работи и върху тактики за стопанската система, националната сигурност и демографията, излиза наяве от думите на учения.

Той е уверен, че не повишението на заплатите за работещите в обособените браншове ще реши автоматизирано проблемите. Належаща е смяна в правилото за финансирането и условията към работещите в тях.

Що се отнася до това, до каква степен и по какъв начин в този развой ще бъдат ангажирани политиците, акад. Воденичаров съобщи:
" По принцип ние сме съгласни на срещи с всички, само че в този момент с нашите съидейници от София и от страната ще обмислим тъкмо метода, по който желаеме да поканим национално показаните политически партии, да седне и поприказваме поотделно с тях за едно вероятно започване, да вземем за пример, от региона на опазването на здравето... Нещата са толкоз назрели, че някои по-мъдри политици ще схванат, че в случай че седнат и помислят дружно за българските жители, ще завоюват доста повече от тяхното доверие. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР