С предложените промени в конституцията се бетонира основният недостатък на

...
С предложените промени в конституцията се бетонира основният недостатък на
Коментари Харесай

Красен Станчев: Искат да бетонират основният недостатък на сегшната уредба

С препоръчаните промени в конституцията се бетонира главният минус на сегашната уредба - прокуратурата става политически орган. Разрушават се и основите на към този момент образуваната народна власт.
Това съобщи пред БНР икономистът Красен Станчев - народен представител от VII Велико национално заседание. Той е следващият специалист, който твърди, че с оферти план от страна на ръководещите, ГЕРБ се пробват да печелят време.

" Много са ясни разликите сред времето преди VII Велико народно събрание и в този момент. Както написа Веселина Седларска, когато натиснем на компютъра копчето за рестарт, той дава същото - в действителност не е същото, а по-лошо ", уточни Станчев.

По думите му тогава е имало потребност да бъдат решени няколко казуса - разделянето на управляващите, въвеждане на плурализъм, да се дефинират правата на благосъстоятелност и неща, свързани със отбраната на правата на обособения човек и на другите класи в България и напомни:

“През 1991-ва година приемането на Конституцията е било начало на нещо, а в този момент е в края на един мандат, което доста припомня на държанието, известно в практиката на страните от някогашния Съветски съюз”.

“ " Без да се визира това, което към този момент е направено, даже то се утежнява по няколко метода. Първият е, че се бетонира главният минус в сегашната уредба - прокуратурата става политически орган. Другото нещо, което се прави, е да се разрушат основите на към този момент образуваната народна власт - първият метод е механически, като това става, като главата за правата на жителите се слага най-после в Конституцията, вторият метод за това е с намаляването два пъти на броя на депутатите, което понижава два пъти опосредствеността на достъпа на жителите към държавните органи. Така два пъти се понижават и разноските за подкупване на народните представители ", безапелационен беше още иконмистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР