С предложението ни за на държавното обществено осигуряване ще се

...
С предложението ни за на държавното обществено осигуряване ще се
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ако приемат предложението ни, догодина минималната пенсия ще бъде 413 лв.

С предлагането ни за на държавното публично обезпечаване ще се даде опция за повдигане на всички пенсии. Това съобщи в „ Лице в лице “ по Би Ти Ви служебният обществен министър Гълъб Донев.

По думите му пенсиите на над 2,8 млн. българи ще се покачат, в случай че постоянен кабинет утвърди предлагането им. Като приблизително нарастването ще бъде 12,5%. „ Средната пенсия ще нарасне с 64 лева Най-ниските – от 300 на 340 лева, а оптималната – 1500 лева Социалната пенсия за напреднала възраст ще стане 170 лева Нарастването в ниските етажи на размерите на пенсии ще бъде малко по-голямо – към 14,3%, до момента в който оптималната ще нарасне с по-малък % “, изясни отрасловият министър.
 Гълъб Донев: Добавката от 50 лева не взе участие при критериите за енергийно подкрепяне Гълъб Донев: Добавката от 50 лева не взе участие при критериите за енергийно подкрепяне
Размерът от 50 лв., който се доплаща към пенсиите на всички български пенсионери, няма да взе участие в установяване на допустимостта за ене...

Служебното държавно управление предлага актуализацията на пенсиите да влезе в действие от октомври тази година. Той добави, че задачата е пенсионерите да излязат от линията на беднотия. По данни на МТСП към 120 хиляди пенсионери ще я прескочат след актуализацията. Той посочи обаче, че към 940 хиляди пенсионери -ще останат под нея и след нарастването. „ Имаме предложение всички пенсионери, които са с приход под линията на бедността, която тази година е 369 лева, да бъдат подкрепени през общественото подкрепяне – във тип на пари. Няма да има пенсионер на 65 година, който да получава под линията на беднотия, която следващата година ще бъде 413 лева “, уточни Донев и добави, че изискването е да нямат спомагателни приходи. Той посочи, че добавката от 50 лева, която пенсионерите взимаха по време на пандемията, ще се включат в възможното нарастване, като някои ще получат даже повече от тази сума. Преизчисляването на пенсиите ще коства на месец към 133 млн. лева на държавния бюджет.

Донев беше безапелационен - хората не престават да обедняват. Социалният министър уточни, че към 270 хиляди души ще получат енергийно подкрепяне през зимния сезон, като заявки ще се одобряват до 31 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР