С празнично шествие от Галатанското училище ще започне честването в

...
С празнично шествие от Галатанското училище ще започне честването в
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 14 април

С празнично шествие от Галатанското учебно заведение ще стартира честването в Котел на 200 години от рождението Георги Раковски. На централния площад " Възраждане " в 11 часа ще бъде открит негов барелеф. Пред паметника му ще има церемониален обред, връчване на сребърен знак " 200 години от рождението на Г.Ст. Раковски " и гала по полагане на легионерска клетва от Сдружение " Традиция ". Концерт на Представителен отбор на въоръжените сили ще стартира от 18 часа на площад " Възраждане ". Честването ще приключи с тържествена заря-проверка от 20 часа.
---
Пловдив ще означи 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски с тържествено честване и военна гала в Цар Симеоновата градина. Ще бъдат открити две изложения за живота и делото на Раковски.
---
Документалната галерия " Аз съм бил постоянно българин ", отдадена на 200 година от рождението на Георги Стойков Раковски, ще бъде открита от 11 часа в изложба " Май " в Сливен. В 32 табла и 10 витрини със фотоси и документални материали се наблюдава живота и делото му. Представена е и пластичната антропологична реорганизация на неговия лик, благосъстоятелност на Исторически музей - Котел.
---
Оригинален портрет на Георги Сава Раковски от 1864 година ще бъде показан в Историческия музей в Бургас във връзка 200 години от рождението на революционера. Платното е част от главната експозиция на Художествената изложба в Казанлък.
Масленото платно ще бъде изложено от 9.00 часа в музея
---
Ученици от националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " и Русенска филхармония ще изнесат празничен концерт от 19.00 часа в зала " Филхармония " в Русе. Диригент е Димитър Косев.
---
В Ловеч ще се състои публично разискване на предложение за почитане на изпълнителния шеф на Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Параскев Стоянов АД " доктор Румяна Нановска със званието " Почетен жител на Ловеч ". Предложението е на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, а разискването - от 16.30 часа, в Барокова къща.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР