С празничен концерт oбщина Монтана ще отбележи Деня на светите

...
С празничен концерт oбщина Монтана ще отбележи Деня на светите
Коментари Харесай

Монтана празнува 24 май с голям концерт

С празничен концерт oбщина Монтана ще означи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Той ще стартира на 24 май в 10:30 ч. на откритата сцена пред Паметника на септемврийци. В него ще вземат участие близо 100 реализатори.
Тон на празника ще даде Духов оркестър „ Дико Илиев “ към НЧ „ Разум 1883 “. Под диригентството на Пламен Крумов ще прозвучи българският всеучилищен химн „ Върви, народе възродени “, чийто текст е написан преди 130 година от Стоян Михайловски. Рецитал и хореографска комбинация "Светлината на словото " ще показват ученици на I Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “.
Приветствия ще поднесат кметът Златко Живков и началникът на Регионалното ръководство на образованието Трайка Трайкова.
В концертната стратегия ще вземат участие Магдалена Александрова, Жанета Пейна и Танцов отбор „ Северняци “ от ЦПЛР – ОДК „ Ние, врабчетата “, Танцова школа „ Финес “, певиците Натали Ангелова и Нелиан Николова.
На банкет на кмета на oбщина Монтана ще бъдат връчени почетни значки на експерти със важен принос за образованието и културата.
При дъждовно време концертът ще се организира в Драматичен спектакъл „ Драгомир Асенов”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР