С повече отговорност започва втория състезателен сезон по таекуондо за

...
С повече отговорност започва втория състезателен сезон по таекуондо за
Коментари Харесай

Теодор Георгиев ще отговаря за подготовката на националите по таекуондо

С повече отговорност стартира втория спортен сезон по таекуондо за Теодор Георгиев, който е определен да дава отговор за подготовката на националните състезатели във възрастова група мъже/жени, оповестиха от Българска федерация по таекуондо в формалната си страница във " Facebook ". Георгиев е един от най-успешните български състезатели. Малка част от триумфите му са – втори на европейско състезание (2015), балкански първенец (2016) и редица медали от открити интернационалните шампионати. Теодор е единственият български играч, изкачил се до топ 10 в Световната класация в категория до 74 кг., което води до многократни предложения за присъединяване в влиятелните кръгове Grand-Prix на Световната федерация по Таекуондо.

След привършване на спортната си кариера през декември 2017 година, Георгиев демонстрира както огромен набор от тактико-технически знания, по този начин и екипен дух, с който поддържа националните състезатели. Образованието си приключва в Национална спортна академия “Васил Левски”, дипломирайки се като бакалавър с профил Треньор по Таекуондо. От 2013 година е помощник-треньор в дупнишкия състезателен клуб „ Гладиатор”. През 2018 година Георгиев става част от треньорския щаб на БФТ, която в този момент му гласоподава още по-голямо доверие.
Теодор Георгиев стартира да организира централизирана подготовка с разширения народен тим във възрастова група мъже/жени, който е в състав: Димитър Кобаков, Кристиян Веселинов, Теодор Здравков, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Владимир Далаклиев, Йордан Колев, Ванеса Маркова, Никол Чорбанова и Емилия Тасева. На 22.08.2018 година ще се състои първата подготовка на тима. Подготовката и възобновяване на екипа ще се организира в Pulse Fitness & Spa Platinum на адрес: гр. София, ул. Резбарска № 47. За включване в разширения народен тим във възрастовата група е належащо стимулирано заявление от клубния треньор на претендента, адресирано до националния треньор – Теодор Георгиев и Управителния съвет на БФТ, след което заявката ще бъде прегледано, разисквано и ще се вземе решение по отношение на включването в състава. Клубната принадлежност на представителите в разширения народен тим ще остане непроменена. Всеки представител на разширеният народен тим ще бъде осведомен авансово с Устава на БФТ, вътрешните правила, подготвителния график и длъжностна характерност обвързана с правата и отговорностите към федерацията. При неспазване на нормативните документи и наредбите националният треньор или Управителния съвет на БФТ могат да преустановят участието на състезателя в националния тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР