С повече от 15 000 000 реализирани представителя в цялата си

...
С повече от 15 000 000 реализирани
представителя в цялата си
Коментари Харесай

Новото Renault Clio: Дай пет!

С повече от 15 000 000 реализирани представителя в цялата си история, Clio е истинската емблема на френската Renault. Само от предходното вече- четвърто, поколение са осъществени към 2.6 млн единици от 2013 година насам, като през 2018-а, реализацията му е била на равнище от 451 000 екземпляра, 7681 от които са закупени в България.

Clio е извънредно значим за Renault автомобил и това се вижда извънредно ясно в неговата пета генерация, която официално присъства и на българския автомобилен пазар. При новото потомство, от френската марка залагат на еволюционни промени по отношение на екстериорния дизайн, истинска гражданска война в купето, високоефективна гама задвижващи агрегати и заричане за една впечатляваща иновация през идната година.

Екстериорният дизайн на новото Clio, което се отличава с изцяло диодно изпълнение на осветителната си система даже в базовата си версия, следва стилистичната линия на настоящата гама на марката, като комбинира в себе си решения, които напълно го асоциират в фамилията на Megane, Captur, Talisman, Kadjar, и Koleos. В предната част на автомобила откриваме по-изтеглени и остри линии и размери, междинната е с издължен профил и загатва за простора в интериора, а задната е изпълнена в класически Clio жанр с гладко преливащи се форми, доминирани от красиви обемни светлинни блоково с 3D оформление на елементите и увеличена като габарити и съответно функционалност врата на багажника.

Истинската същина на новата генерация на Clio обаче се крие във вътрешността на автомобила. Крайният резултат от работата на дизайнерите и конструкторите на Renault е артикул, който предлага доста по-приятна, модерна и високотехнологична конюнктура, изпълнена с реформаторски материали, цветови контрасти и ергономични елементи, за постигането на висока удовлетвореност освен при приложимост в типичната за автомобила градска среда, но и при по-дълги извънградски пътувания.



След навъртяни към 1000 километра в рамките на малко повече от ден по "прекрасните " ни родни пътища, смеем да твърдим, че на французите им се е получило отлично- след совалката от София до Варна и назад, отмалялост във водача съвсем не се следи, което е отлична препоръка и за работата на екипа по отношение на шумо- и виброизолацията на купето.

Като конюнктура, вътрешността на новото Clio е сериозна стъпка нагоре в съпоставяне с актуалната му версия, като предлага много повече повърхности и зони, изпълнени с мек и извънредно приятен при досег материал. Сериозно е наблегнато и подобряването на ергономията на седалки, качеството на използваните текстили, панелите на вратите и централната подпора.

Много прелестно усещане при новото Renault Clio прави оформлението на предното табло, което е изпълнено в няколко равнини, с разчупени линии, само че все така остава насочено към лидера и спомага за оптималната му видимост върху контролните принадлежности и работата с вторичните уреди. За последното помага също по този начин и напълно новия ергономичен волан, с интегрирани по хоризонталните му спици бутони за спомагателните системи. Водачът също по този начин може да разчита и в допълнение пространство в областта на колената, посредством на изцяло новата кормилна колона, която е намалени габарити, както и на по-високо изнесената междинна подпора с нов скоростен лост.

Цялостната ергономия на интериора на новото Clio е усъвършенствана осезаемо и благодарение на консолидираното на така наречената Smart Cockpit идея на конфигуриране на приборното табло и цялата бордова система. Тук от френската марка още веднъж залагат на тактиката си безопасност и съгласуваност с околния свят. В взаимозависимост от желанията си и нивото на съоръжение, автомобилът идва с три типа конфигурации на контролното табло и интегрираната в средата на предното табло бордова система, в това число и с отвесно позициониран и най-голям в класа си информативен екран, както и с напълно цифрово контролно табло, на което може да се извежда информация съгласно желанията на водача.

Интересна оригиналност при новото Clio е въвеждането в модификационното портфолио на равнището на съоръжение RS Line, което идва с тематична и обогатена екипировка осъществяване, включително със спортни седалки, карбонови приложения, специални за версията 17-цолови джанти, педали с алуминиеви подложки, контрастни шевове и други.

Макар и с 14 мм по-къса и с до 3 сантиметра по-ниска, новата генерация на Clio е с по-просторен интериор, само че в същото време и с помощта на напълно новата платформа (CMF-B), на която е разработена колата, товарната съдържимост на багажното поделение е увеличена до 391 литра (+61 литра), а в купето има допълнителни отделения за по-малки багажи с съдържимост от 26 литра.

Благодарение на интегрираната си система за интернет съгласуваност, бордовата такава дава обещание сериозно надграждане по повод на функционалността и сигурността, в това число и посредством отдалечени (over-the-air) обновявания. Благодарение на съвместната си активност с колоса Гугъл, навигационната система на новото Clio поддържа Гугъл Search за местоположения, а посредством Easy Link и приложението за мобилни телефони MyRenault водачът може да се възползва от допълнителното улеснение от пълната синхронизация на бордовата система с мобилния му телефон.

На спомагателна независимост на избора, собствениците на новото Clio могат да разчитат и с помощта на адаптивната система Multi Sense, която конфигурира автомобила за работа в три основни режима- Спортен, Икономичен и Персонализиран. Допълнително са налични впечатляващ брой благоприятни условия за персонализация на екстериора и интериора, както и бордова система за индиректно осветяване на интериора с 8 цветови разновидността.

Новото Clio стъпва на пазара с богат набор системи за повишение на пасивната и активната сигурност, част от позициите в който са автоматизирани фарове, система за предупреждение при съществуване на превозно средство в сляпата точка на погледа на водача, различаване на пътните знаци, автоматично задействане на спирачната система при заплаха от удар, паркинг асистент с подаване на 360-градусова картина на протичащото се около превозното средство и други.

Силен акцент във връзка с системите за дейна сигурност, които предлага новото Clio е и тази за поддържане на лентата за придвижване в композиция с адаптивен круз надзор и функционалност за автоматизиран надзор на скоростта в диапазона 0-170 км/ч. Благодарение на радарната си технология, системата е в състояние да форсира и намалява скоростта, включително и до цялостен покой на автомобила, запазвайки безопасна дистанция с движещото се начело превозно средство, което е чудесно решение за намаляване на напрежението при придвижване в интензивен градски трафик.

Новото Renault Clio стъпва на родния пазар в четири съществени равнища на оборудване- Life, Zen, Intense и RS Line, три бензинови варианта- 1.0 Sce 75, TCe 100 и TCe 130 конски сили, и две дизелови модификации- Blue dCi 85 и Blue dCi 115 конски сили. Трансмисиите също са три- 5- и 6-степенна ръчна и роботизирана EDC.

Цялостно трансформирано, усъвършенствано и надградено като технологии и функционалност, изненадите към новото Clio ще продължат и през идната година, когато френската марка ще стартира продажбите на първата в историята му версия с хибридно задвижване.

С премиерата на хибридната E-TECH версия на новото Clio, Renault ще направи модела още по-добър вид за градска подвижност, като дава обещание опция за придвижване в изцяло електрически режим в 80% от случаите на придвижване в обитаеми места. Хибридната задвижваща система е разработена и патентована от компанията, като в нея са употребявани решения и от други марки, част от Алинса. Тя е съставена от особено доработен 1.6-литров, бензинов мотор, два електрически мотора, иновативна предавателна кутия и батерия с капацитет от 1.2 kWh. Благодарение на опцията й да регенерира и резервира силата, Clio ще бъде в положение да бъде употребявано в изцяло електрически режим в до 80% от случаите на градска подвижност, което ще се отрази на усъвършенстване от до 40% в горивната изгодност в съпоставяне със стандартно бензиново задвижване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР