С последно поколение билирубинометър вече разполага отделението по неонатология в

...
С последно поколение билирубинометър вече разполага отделението по неонатология в
Коментари Харесай

С нов апарат за безкръвно изследване на новородени се сдоби УМБАЛ-Пловдив

С последно потомство билирубинометър към този момент разполага отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив. Апаратът разрешава безкръвно и неинвазивно проучване за жълтеница и икономисва на най-малките пациенти многократните убождания и болката при вземането на кръв. По този метод се понижава и рискът от пораждане на инфекции, след това. Изследването трае няколко секунди и е извънредно щадящо, изключително за недоносени бебета, доста от които са и в кувьоз.
Отделението получи билирубинометъра като подаяние. Акцията по набиране на средства от основателите стартира през ноември 2018 година За акцията уредниците организираха редица благотворителни мероприятия. Тя продължи и през декември, когато малко преди Рождество Христово към самодейността се причислиха и учениците от СУ " Черноризец Храбър " и техните родители. Те направиха концерт, на който събраха средства, с цел да подкрепят благородната идея.
При връчване на апарата донорите обявиха, че са безпределно щастливи, че с настъпването на пролетта фантазията им се е сбъднала и са съумели да подарят вяра на стотиците новородени, които всяка година проплакват за първи път в УМБАЛ-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР