С последните изменения на Закона за семейството в Сърбия се

...
С последните изменения на Закона за семейството в Сърбия се
Коментари Харесай

Сърбия забрани детските бракове

С последните промени на Закона за фамилията в Сърбия се отстранява опцията деца да подписват брак, оповестява МИА.
В Сърбия всяка година се подписват 2000 сходни брака. Законовите разпореждания досега предоставяха " оправдание за продажба на деца ". Феноменът е огромен проблем за сръбското държавно управление, тъй като се корени в бита и традициите в страната.
Според до момента настоящия закон, дете над 16-годишна възраст може да подписа брак след правосъдно решение в извънсъдебно произвеждане, съпроводено от мнение на центъра за обществена активност за психо-физическото му положение. Промените отстраняват тази опция и в бъдеще брак ще може да подписват само пълнолетни лица.
С новите текстове - наказателна отговорност ще понесат родители, които уреждат и подписват контракти за усъвършенства бракове. Наказателно гонене е планувано и за възрастни, които съжителстват с малолетни, прецизира БГНЕС.
От сръбското Министерство на труда обявиха, че са наясно, че законовите промени няма да попречат на този феномен, само че плануваните санкции за пълнолетни, които нарушават закона биха могли да се отразят позитивно върху отрицателната наклонност.
В международен мащаб детски бракове са сключили над 650 милиона дами и девойки на и под 17 години. Данните са от последното изследване на казуса на УНИЦЕФ, което е обхванало 82 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР