С поредни отличия започна годината за Студиото за поп-рок певци

...
С поредни отличия започна годината за Студиото за поп-рок певци
Коментари Харесай

Изпълнители от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ в Добрич получиха приз

С следващи оценки стартира годината за Студиото за поп-рок артисти „ Сарандев “ в Добрич. Ванина Григорова, Мартин Стоянов и Росен Петров справедливо бяха удостоени от журито с призовите места в първия стадий от Националния конкурс за млади реализатори на известна ария „ Песенна палитра“ – град Карлово. Сред оценяващата комисия са имената на Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Ефтим Чакъров, Асен Митев и други. За първи път в ролята си на жури, а не на реализатор, в състезанието се включи и младият гений от Добрич Димитрина Германова.

Конкурсът „ Песенна палитра “ град Карлово се организира за осма поредна година и както нормално неговият първи стадий е посредством онлайн показване и оценяване на изпълнителите, сподели за БНР вокалният възпитател на Студио „ Сарандев “ Елена Карабельова: 

По принцип даже преди казуса с Covid-19 и тази международна пандемия те си правеха селекция и не допускаха прекомерно огромен брой участници , което е добре поради организацията и поради това, че се подсигурява високото равнище на участниците“.

По думите ѝ премиите постоянно носят самочувствие.

„Това е от изгода за всеки млад реализатор. Не е толкоз значимо той да бъде горд и високомерен, само че е значимо за един поп реализатор да има положително самочувствие, тъй като като застане на сцената това се изисква от него, дори е задължително“, добави за „Нощен хоризонт“ Карабельова.

 Елена Карабельова с реализатори от Студиото за поп-рок артисти „ Сарандев “ Снимка: персонален списък
Изключително сполучлива и наситена с изяви на сцената година изпрати младият гений от Студио „ Сарандев “ Димитрина Германова. Освен многото награди от певчески състезания, които завоюва, тя се качи и на професионалната сцена на Операта във Варна, получи премията за Млад гений на община Добрич, озвучи и ролята на Изабела Мадригал в най-новия филм на Дисни „ Енканто “. Като същински актьор, който обича да сменя функциите си, Димитрина за първи път стана член на журито в състезанието „ Песенна палитра “.

„Миналата година се явих на състезанието „Песенна палитра“. Спечелих премията на кмета на Община Карлово и Гран при в пета възрастова група, което ми даде правото и опцията да бъда член на младежкото жури тази година. За мен това е голяма чест, защото за първи път мога да проследя процеса на журиране, да застана зад очите на индивидът, който прави оценка по принцип „.

Димитрина Германова добави, че сцената е нейното предопределение:

„Тази предходна година си го потвърдих сама на себе си и със стъпването на професионалната сцена в мюзикъл на Варненската опера. Съвсем друга е страстта. Може би хората, които не са стъпвали на сцена не могат да го осъзнаят, да го усетят по този начин“.

 Елена Карабельова с реализатори от Студиото за поп-рок артисти „ Сарандев “ Снимка: персонален списък
Да реализират фантазиите си и децата да не престават да потвърждават, че с труд, гений и предпочитание могат да покорят и най-големите освен театрални и музикални подиуми, само че и тези на живота им пожелаваме и всички ние! 

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР