С поредица от атрактивни събития Бургас отбеляза 9 май. Кулминацията

С поредица от атрактивни събития Бургас отбеляза 9 май. Кулминацията ...

Бургас отбеляза Деня на Европа

С поредица от атрактивни събития Бургас отбеляза 9 май. Кулминацията на празника бе атрактивният флашмоб в градинката до Часовника, при който беше изпълнен Химнът на Европа.  
Флашмобът започна със солово изпълнение на младата Йоана Барантиева. След това „Одата на радостта“ прозвуча на български и немски език в изпълнение на хора на Държавна опера – Бургас и детски хор „Милка Стоева“ под съпровода на Духов оркестър - Бургас. Концертът продължи с популярни песни, изпълнени от Веселина Димитрова. 

Бургас чества Гергьовден с богата програма Бургас чества Гергьовден с богата програма
С музикален поздрав от ПФА „Странджа“ и Бургаския духов оркестър ще бъде отбелязан 6 май – Денят на храбростта и праз...
На събитието присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.  
„Девети май е дата, която бележи началото на нов етап от развитието на Европа. След двете световни войни държавите от Стария континент се обединяват около една голяма идея – да не бъде позволено избухването на нови конфликти.  
Девети май е символ на ценностите, които изповядва обединена Европа. Нашата мисия е да продължаваме да работим за единството между държавите, съхраняването на културната им идентичност и икономическото им развитие.  
Ние винаги трябва да отстояваме правото на България да е равноправна с останалите европейски страни, защото народът ни е оставил ярък отпечатък в историята на Стария континент.“, каза кметът Николов по време на тържествата.  

Българин планира най-дългото индивидуално плуване в Индийския океан (ВИДЕО) Българин планира най-дългото индивидуално плуване в Индийския океан (ВИДЕО)
Цанко Цанков е на път да влезе в историята с най-дългото индивидуално плуване в открити води в Индийския океан. Той ще плува 12 ча...
По-рано кметът на Бургас се включи в церемонията по поднасяне на венци и цветя по повод Деня на победата.  
По повод 9 май в градинката при площад „Атанас Сиреков“ бяха поставени две атрактивни пейки. Чрез тях се припомнят делата на две големи личности със специално място в историята на Бургас: архитект Рикардо Тоскани, който проектира и строи много от сградите в Бургас след Освобождението, и Жозеф Бонал – виден общественик, консул и търговец. 

Източник: actualno.com