С поредица от атрактивни събития Бургас отбеляза 9 май. Кулминацията

...
С поредица от атрактивни събития Бургас отбеляза 9 май. Кулминацията
Коментари Харесай

Бургас отбеляза Деня на Европа

С поредност от атрактивни събития Бургас означи 9 май. Кулминацията на празника бе атрактивният флашмоб в градинката до Часовника, при който беше изпълнен Химнът на Европа.  
Флашмобът стартира със солово осъществяване на младата Йоана Барантиева. След това „ Одата на насладата “ прозвуча на български и немски език в осъществяване на хора на Държавна опера – Бургас и детски хор „ Милка Стоева “ под съпровода на Духов оркестър - Бургас. Концертът продължи с известни песни, изпълнени от Веселина Димитрова. 
 Бургас празнува Гергьовден с богата стратегия Бургас празнува Гергьовден с богата стратегия
С музикален привет от ПФА „ Странджа “ и Бургаския духов оркестър ще бъде маркиран 6 май – Денят на храбростта и праз...
На събитието участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина и зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.  
„ Девети май е дата, която бележи началото на нов стадий от развиването на Европа. След двете международни войни страните от Стария континент се сплотяват към една огромна концепция – да не бъде разрешено експлоадирането на нови спорове.  
Девети май е знак на полезностите, които изповядва обединена Европа. Нашата задача е да продължаваме да работим за единството сред страните, съхраняването на културната им еднаквост и икономическото им развиване.  
Ние постоянно би трябвало да отстояваме правото на България да е равноправна с останалите европейски страни, тъй като народът ни е оставил ослепителен отпечатък в историята на Стария континент. “, сподели кметът Николов по време на тържествата.  
 Българин възнамерява най-дългото самостоятелно плуване в Индийския океан (ВИДЕО) Българин възнамерява най-дългото самостоятелно плуване в Индийския океан (ВИДЕО)
Цанко Цанков е на път да влезе в историята с най-дългото самостоятелно плуване в открити води в Индийския океан. Той ще плува 12 ча...
По-рано кметът на Бургас се включи в церемонията по поднасяне на венци и цветя във връзка Деня на успеха.  
По мотив 9 май в градинката при площад „ Атанас Сиреков “ бяха сложени две атрактивни пейки. Чрез тях се напомнят делата на две огромни персони със особено място в историята на Бургас: проектант Рикардо Тоскани, който проектира и строи доста от постройките в Бургас след Освобождението, и Жозеф Бонал – изтъкнат държавник, консул и търговец. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР