С помощта на тежко въоръжени полицаи филипинските власти затвориха днес

...
С помощта на тежко въоръжени полицаи филипинските власти затвориха днес
Коментари Харесай

Затвориха Боракай за туристи

С помощта на тежко въоръжени служители на реда филипинските управляващи затвориха през днешния ден за шест месеца най-известния остров на архипелага, Боракай, станал жертва на всеобщия туризъм и трансфорат, по думите на президента Родриго Дутерте, в " септична яма ", съобщи Франс прес.

Райският остров Боракай с кристалночисти преди време води през днешния ден е с тежко потърпевша природа поради свръхексплоатацията. Затварянето му за гости ще разреши да се почисти околната среда и да се изградят уреди за филтриране на отпадните води.

Крайбрежната защита патрулира на острова, а служители на реда с автоматизирано оръжие са ситуирани на входните пунктове на дребния остров.

Началникът на локалната полиция Сесар Бинаг заяви, че затварянето на острова е влезнало в действие от среднощ. Отказан е бил достъпът на туристи, пристигнали с ферибот - главно средство за пътешестване до острова с повърхност от 10 квадратни километра, ситуиран на 300 километра южно от Манила.

Около 35 000 служащи ще бъдат наранени от затварянето на острова, което управляващите се надяват да бъде скъсено, в случай че възстановителните работи, приключат по-рано, съгласно заместник-министъра на вътрешните работи Епимако Денсинг.

Ако възстановителните работи продължат в границите на плануваните 6 месеца, оценките са за загуба от към 18 до 20 милиарда песо (400 млн. долара), уточни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР