С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен

...
С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен
Коментари Харесай

Червеният кръст получава още половин милион лева

С половин милион лв. държавното управление увеличи дотацията на Българския Червен кръст. Това решение бе взето по време на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лв.. Тъй като и в бедствия, и в повреди, и в този момент при пандемията, когато и както е бил належащо, от Червения кръст са се намесвали извънредно бързо “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята благодарност за отпуснатите спомагателни средства. „ От името на хилядите доброволци, чиновници, хора, на които сме помогнали благодарим, за тази висока оценка. Защото тези пари, освен, че ще ни оказват помощ, само че с този жест Вие оценявате всичко това, което вършим – да оказваме помощ на хората “, посочи Григоров. Той увери, че организацията ще продължи да извършва своята задача и ще оказва поддръжка на хората в потребност. „ Уверявам Ви, че БЧК постоянно е бил на първа линия, там където има потребност, и ще продължава да бъде “, добави Христо Григоров.

Българският Червен кръст извършва своята съществена задача да подкрепя страната при положение на бедствия, пандемии и други спешни обстановки. Служителите и доброволците на БЧК интензивно са включени в голям брой действия, свързани с ограничение разпространяването на КОВИД-19, в това число даване на услуги на уязвими хора, на здравни и обществени заведения. С нарастването на дотацията се обезпечават финансови благоприятни условия, с помощта на които организацията да реализира активността си в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР