С поклонение на руското военно гробище във Видин и тази

...
С поклонение на руското военно гробище във Видин и тази
Коментари Харесай

Във Видин почетоха загиналите във войната руски воини

С поклонение на съветското военно гробище във Видин и тази година бе маркиран Денят на успеха над хитлерофашизма и Деня на Европа. Десетки видинчани се събраха на мястото, където са заровени бойци и офицери от някогашната Съветска войска, починали при военните дейности, водени по нашите земи през есента на 1944 година.

Възпоменателното събитие се провежда от Руски клуб „ Видин-2002 “, със съдействието на община Видин. На поклонението участваха кметът на общината доктор Цветан Ценков, народни представители, общински съветници, представители на партии и организации, както и десетки жители. Специално за събитието във Видин дойде Максим Петров, началник на отдел „ Външна политика “ в посолството на Русия в България, който бе съпроводен от фамилията си.

В словото си видинският кмет акцентира, че 9 май е свят ден, тъй като с успеха на Съветската войска се поставя завършек на разпространяването на фашизма в Европа. Той добави, че не трябва да се позволява политизиране, когато става въпрос за тематики като православието, славянството, братските връзки сред народите на България и на Русия. И напомни, че на един от сакралните военни монументи във Видин е изписано, че „ Величието на родината се гради върху костите на ония, които почтено живяха и умряха за нея “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР