С подписан договор за изпълнение и осигурено финансиране Община Бургас

...
С подписан договор за изпълнение и осигурено финансиране Община Бургас
Коментари Харесай

Стартира външната реставрация на храм Св. Св. Кирил и Методий в Бургас

С подписан контракт за осъществяване и обезпечено финансиране Община Бургас започва плана за реституция на катедрален храм " Св. Св. Кирил и Методий ". Издигането на строително скеле ще стартира през идната седмица. Първата задача е проучване на фасадата, с цел да се сложи най-точна диагноза и да се възнамеряват последващите интервенции.
Целта на Община Бургас е да консервира и отбрани каменната зидария на над 100-годишния храм. Тя обезпечи финансиране за плана от Оперативна програма " Региони в напредък 2014-2020 ". Предвижда се възобновяване на облицовката от айтоски камък, корнизите, ордерните детайли и украсата по постройката, върху които времето и атмосферните условия са оставили своя унищожителен отпечатък.
Заедно с фасадната реституция и възобновяване на достоверния външен тип, ще бъде инсталирано художествено осветяване, което да подчертае присъщите детайли и да експонира атрактивно църквата и в тъмната част на денонощието. В плана е заложено обезпечаването на опция за озвучаване на прилежащото пространство при осъществяване на храмови събития.
Църквата " Св. св. Кирил и Методий " е постройка с изключителна архитектура, значима част от предишното, сегашното и бъдещето на Бургас. Тя е включена в каталога " Сто национални туристически обекта ", което носи добавена стойност към така и така знаковата й роля на един от знаците на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР