С подкрепата на Kaufland България сърфистите Илияна Стоилова и Йоан

...
С подкрепата на Kaufland България сърфистите Илияна Стоилова и Йоан
Коментари Харесай

Започна първото в България уиндсърф предизвикателство с кауза за по-чисто Черно море


С поддръжката на Kaufland България сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от WIND2WIN CHALLENGE поеха през днешния ден сутринта от Дуранкулак към Резово в първото в България морско предизвикателство с уиндсърф. След месеци подготовка и с напрежение очакване на удобна прогноза двамата млади запалянковци стартират своята експедиция един до друг с компанията в името на обща идея – „ Черно море, свободно от пластмаса “.

Феновете на уиндсърфа и поддръжниците на идеята на плаването могат да наблюдават онлайн по какъв начин се движат сърфистите по трасето от 300 километра по вода. За най-запалените измежду тях има игра, отдадена на предизвикването, в която един от участниците може да завоюва уиндсърф курс от Илияна и Йоан.

С убедеността, че единствено дейностите носят смяната, Kaufland България поддържа WIND2WIN CHALLENGE като последваща стъпка в битката със замърсяването с пластмаса. Освен че ще насочи публичното внимание към казуса, идеята на предизвикването ще има и съответен принос. Сърфистите са придружавани от морски биолози, които ще изследват на място проби морска вода и ще картографират плаващи морски боклуци по трасето, с цел да създадат „ фотография “ на екологичното положение на крайбрежните води по българското Черноморие. Очакванията са това да запълни пропуски в познанието за плаващите морски боклуци и да способства за съответни ограничения против пластмасата в Черно море.​

Още през 2013 година Kaufland изключи твърдите пластмасови микро частици при основаването и производството на личните козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Компанията обществено се ангажира до 2025 година да понижи с най-малко 20% потреблението на пластмаса във всички страни, в които оперира, да подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на личните марки артикули и до края на 2019 година целеустремено да изключи от асортимента си избрани продукти от пластмаса.

От намаляването на пластмасата до потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда - компанията непрестанно ползва ограничения с съответен принос в интерес на обществото и природата.

Kaufland България е интегрирала в своите хипермаркети новаторски решения в региона на икономисването на енергия, облагородяването на прилежащите терени, както и шумовото замърсяване. Модернизираните обекти на компанията се построяват по изцяло нов модел. Енергоспестяващата идея наред с комбинираните отоплителни и охлаждащи системи обезпечават от 30% до 40% спестена електрическа енергия. Във всеки от хипермаркетите могат да бъдат връщани боклуци като фолио, хартия, кашони, акумулатори, осветителни крушки и дребни електроуреди. Торбичките за извършване на покупки във веригата към този момент са 100% рециклируеми. Клиентската листовка на Kaufland България също се отпечатва напълно върху рециклирана хартия. Друг аспект

на задачите на компанията е почналото поетапно инсталиране на зарядни станции за електрически автомобили и електровелосипеди на територията на хипермаркетите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР