С подкрепата на Kaufland България кампанията Книги за смет събра

...
С подкрепата на Kaufland България кампанията Книги за смет събра
Коментари Харесай

Близо 5 тона пластмасови отпадъци бяха събрани в кампанията „Книги за смет” с подкрепата на Kaufland България

С поддръжката на Kaufland България акцията „ Книги за боклук " събра близо 5 тона пластмаса за броени часове на територията на 3 български града – Велико Търново, Бургас и Варна.
Много преди оповестения начален час на самодейността нетърпеливи участници се подредиха на дълги опашки пред събирателните пунктове, с цел да се включат в една от най-мащабните начинания у нас в поддръжка на преработването, която в същото време насърчава четенето. При съблюдаване на всички епидемиологични ограничения на 27 юни поданици на Велико Търново предадоха близо 1 звук пластмасови боклуци за преработване пред хипермаркета на Kaufland в града. Бургазлии се включиха на две местоположения – пред един от хипермаркетите на Kaufland в града и пред Пантеона, и предадоха близо 2.5 тона. На 28 юни поданици на Варна донесоха 1.5 тона пластмаса за преработване пред най-новия хипермаркет на компанията в града.
Срещу всеки кг пластмаса участниците в „ Книги за боклук “ получиха книга, като тази година те можеха да избират сред заглавия, по които са основани настоящи филми - „ Война на световете “, „ Министерство на времето “, „ Анн от фермата „ Грийн Гейбълс “, „ Доктор Дулитъл “, „ Колекционерът на изгубени неща “ и „ Ловът “. Всички участници получиха още ваучър за отстъпка отстъпка за лични марки артикули на Kaufland в опаковки с понижено наличие на пластмаса.
Организатори на  „ Книги за боклук “ са фондация „ Credo Bonum “ и издателство „ Smart Books “. Рециклирането на признатите пластмасови боклуци се прави от Екопак България. След като обичайното пролетно издание на „ Книги за боклук “ беше отсрочено поради изключителното състояние в страната, за първи път акцията се състоя през лятото и за повторно на територията на хипермаркети на Kaufland.
„ Kaufland обичайно поддържа начинания, които имат за цел да лимитират отрицателното влияние на индивида върху околната среда, “ разяснява Гергана Димитрова, началник „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България. „ За нас е значимо, че по време на акциите за събиране на пластмасови боклуци имаше деца, бяха пристигнали цели фамилии. Стремим се да подтикваме построяването на привички за стабилно ползване у хората и това на първо място изисква образуване на сходно отношение у подрастващите “, добави тя.
Освен, че даде местоположения за събитието, Kaufland България обезпечи и средствата за печатане на книгите. Компанията поддържа „ Книги за боклук “ в подтекста на своя дълготраен ангажимент за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. В България Kaufland ползва RЕset Plastic* - тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland. В дълготраен проект Kaufland България има за цел да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите лична марка.
Организаторите плануват и есенно издание на акцията, като към този момент плануваните местоположения са в градовете София и Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР