С почетни грамоти и отличие „служебна благодарност“ главният прокурор на

...
С почетни грамоти и отличие „служебна благодарност“ главният прокурор на
Коментари Харесай

Иван Гешев награди прокурори от Враца и Мездра за добра работа

С почетни грамоти и отличие „ служебна признателност “ основният прокурор на Република България Иван Гешев награди прокурор Цветомила Пашовска - Николовска от Териториален отдел - Мездра при Районна прокуратура – Враца и следовател Симона Конова от Окръжна следствена работа към Окръжна прокуратура - Враца, оповестиха от обвиняването.
Магистратите са отличени за проявен висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните им отговорности при осъществяване на следствието и наблюдението по делото за гибелта на 8-годишния внук на Тома Томов в Мездра. Трагичният случай провокира необятен публичен отзив.
Досъдебното произвеждане се е провело в извънредно къси периоди и е завършило за по-малко от пет месеца. Понастоящем е реализирана неоправдателна присъда на първата правосъдна инстанция. Подсъдимият по делото – 39-годишният Д.Й., е бил упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 338, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - държане на огнестрелни оръжия и муниции в нарушаване на законовите разпореждания, в резултат на което последвала гибелта на малолетния. Събирането на задоволително доказателства е довело до откриване на обективната истина и опцията за внасяне на обвинителен акт в Районен съд – Мездра.
Наградите бяха връчени от административния началник на Окръжна прокуратура - Враца Владимир Сираков. Той пожела на двамата магистрати да бъдат здрави и отсега нататък да работят със същия възторг и високо равнище на професионална нравственос.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР