С по-топлото време идва и атаката на нови вируси. Това

...
С по-топлото време идва и атаката на нови вируси. Това
Коментари Харесай

Не се очаква нова грипна вълна през пролетта

С по-топлото време идва и офанзивата на нови вируси. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, пред Българска национална телевизия.

" Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица ", сподели той, само че изрично удостовери, че не се чака нова грипна вълна.

" Все още има слаба циркулация на грипни вируси. Ние сме от страните в Европа, които имаме минимум грип сега. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината, е обвързвана с много понижаване на случаите на грип. В момента обръщаемостта за здравна помощ е присъщата за късната пролет - не са повече от 5000 до 7000 души болните ", съобщи той.

" Със сигурност можем да кажем, че грипната зараза е отминала и към този момент не чакаме втора грипна вълна ", изясни още проф. Кантарджиев.

Температурите в идващите дни ще са по-скоро като за късна пролет, заяви синоптикът Анастасия Стойчева. Днес оптималните стойности съвсем в цялата страна ще надвишават 20 градуса. Заедно с топлото време за началото на пролетта обаче март ни сервира и повече превалявания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР