С по 10% ще се увеличи финансовото подпомагане по пет

...
С по 10% ще се увеличи финансовото подпомагане по пет
Коментари Харесай

С 10 на сто вдигат субсидиите за лозаро-винарите

С по 10% ще се усили финансовото подкрепяне по пет ограничения от лозаро-винарската стратегия. Това планува смяна в разпоредба на земеделското министерство, пусната за публично разискване, написа.
Субсидията за “Преструктуриране и преработка на лозя ” се подвига от 80 на 90% за планове, които са контрактувани до 15 октомври. За обезпечаване на реколтата от нарастването е от 60 на 70 на 100. Толкова става и дотацията за ограниченията “Събиране на реколтата на зелено ”, “Инвестиции в предприятията ” и “Популяризиране в трети страни ”. Повишаването на подпомагането стана допустимо след правилник на Европейската комисия, признат на 14 септември.
 Изчезва ли виното поради климатичните промени? Изчезва ли виното поради климатичните промени?
Науката има някои неприятни вести за феновете на хубавото вино. Според ново изследване на американски специалисти, световното стопляне от с...
Промените в наредбата плануват и удължение на периода за подаване на заявки за предплатено заплащане през 2020 година по мярката за вложения в предприятията. Документите ще се одобряват до 7 октомври.
Междувременно фонд “Земеделие ” стартира заплащанията по схемата “де минимис ” за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя. Преведени са съвсем 10 млн. лева на 7252-ма аграрни стопани. Още 3200 фермери ще получат безвъзмездното подкрепяне след осъществяване на административни инспекции. Ставките са до 200 лева./дка за оранжерийните зеленчуци и до 20 лева./дка за домати, краставици, корнишони и патладжан. Толкова е дотацията и за маслодайната роза, а 30 лева./дка е за пипер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР