С писмо от димитровградската ТЕЦ „Марица-3“ са уведоми РИОСВ- Хасково,

...
С писмо от димитровградската ТЕЦ „Марица-3“ са уведоми РИОСВ- Хасково,
Коментари Харесай

РИОСВ: ТЕЦ-ът в Димитровград отново работи след ремонт, няма...

С писмо от димитровградската Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ са уведоми РИОСВ- Хасково, че от 7 ч.вчера. парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 мегавата е жарък, оповестиха от екоинспекцията. Оттам припомниха, че от 4 декември м.г. в централата са почнали ремонтни действия, според показан проект, като продължителността им е до 1 март т.г.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда разпространиха горното известие, откакто получили сигнали от Гражданската самодейност „ Дишай, Димитровград “ и поданици на града за „ черен пушек от високия комин “ на Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “.

„ Съгласно Условие 9.2.2.1. от настоящото Комплексно позволение, издадено на централата се позволява да води излъчванията от Котел ОР 380в през изпускащо устройство - Комин № 2, единствено в интервалите при стартиране и прекъсване избрани с Условие 9.2.6. и Условие 9.2.7. и при спешни прекъсвания на сероочистващата апаратура “, допълниха от инспекцията.

Според Регионална инспекция за опазване на околната среда, стойностите на следените от автоматизираната измервателна станция " в Димитровград замърсители не демонстрират превишение на нормите по индикатор серен диоксид и фини прахови частици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР