С писмо до МВР най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация

...
С писмо до МВР най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация
Коментари Харесай

Синдикатите питат МВР къде са изчезнали 12 млн. лв., уговорени за бонуси

С писмо до Министерство на вътрешните работи най-големият полицейски профсъюз - Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), желае отговор по какъв начин са изразходвани 100 млн. лева, които министър председателят Бойко Борисов даде обещание при започване на годината, а финансовият министър ги отпусна със задна дата посредством бюджета за идната.

Полицаите започнаха да получават нарастването на възнагражденията си от март. Парите обаче са били разпределени на 12-месечна база, тъй като в случай че бяха разпределени на 10-месечна са щели да се получат огромни нараствания на заплатите, което е щяло да бъде проблем за бюджета за 2019 година След това е имало спогодба сред управлението на Министерство на вътрешните работи и представителите на синдикалните организации във ведомството, съгласно която парите за два месеца да бъдат раздадени като коледни бонуси.

От проектозаповед на вътрешния министър Младен Маринов СФСМВР вижда, че плануваният
бонус е по 100 лева на служител на реда. Техните калкулации обаче са други.

Синдикатите са разделили жестоко 100 млн. лева на 12 месеца и парите за два месеца излизат малко над 16 600 000 лева, които разделят на броя служители на реда, който синдикатите одобряват за към 43 хиляди души. Така получават, че коледният
бонус на всеки служител на реда следва да е 385 лева Така съгласно изчисленията на синдикатите не е известно защо са изхарчени над 12 млн.лв.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР