С Пхенян бяха проведени директни преговори на много високо ниво,

...
С Пхенян бяха проведени директни преговори на много високо ниво,
Коментари Харесай

Тръмп допусна, че среща на върха с лидера на Северна Корея може и да няма

С Пхенян бяха извършени директни договаряния на " доста високо равнище ", заяви американският президент Доналд Тръмп, откакто разгласи, че срещата му със севернокорейския водач Ким Чен-ун би трябвало да се състои " при започване на юни или преди този момент ".

" Ще се срещнем с Ким Чен-ун доста скоро - най-вероятно тази среща ще се организира през юни или даже по-рано. Има възможност нещата да не потръгнат добре и въобще да нямаме среща, което ще значи, че ще продължим по този корав курс, по който сме поели ", разяснява Тръмп.

Приемайки японския министър председател Шиндзо Абе във Флорида, Тръмп съобщи, че двете Кореи имат " благословията му " да договарят " за слагане на завършек на войната ".

С това той загатна, че на срещата сред Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин може да се разиска възможен кротичък контракт, който да размени примирието, поставило завършек на военните дейности на полуострова през 1953 година

Южна Корея желае да размени примирието, поставило завършек на бойните дейности в Корейската война през 1953 година, с " непрекъснат кротичък режим " на Корейския полуостров.
" Правителството поставя старания да разгласи завършек на войната и да откри непрекъснат кротичък режим ", сподели на брифинг представител на министерството на националното обединяване на Южна Корея.

В същото време шефът на Службата за национална сигурност към президентството в Сеул Чон И-ин съобщи, че Южна Корея и Съединени американски щати може да подпишат спокойно съглашение със Северна Корея, в случай че тя се откаже изцяло от своята нуклеарна стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР