С първото поколение на Peugeot 208 французите се осмелиха да

...
С първото поколение на Peugeot 208 французите се осмелиха да
Коментари Харесай

Peugeot празнува десет години i-Cockpit

С първото потомство на Peugeot 208 французите се осмелиха да революционизират един от детайлите, които бяха минимум еволюирали в историята на автомобила - позицията на лидера и неговата осведоменост с i-Cockpit.

Почти 10 милиона бройки от Peugeot i-Cockpit са създадени от първото потомство на Peugeot 208 насам, разширявайки се в цялата индустриална гама като днешна безпогрешна характерност на колите на лъвската марка. Малък дизайнерски и инженерен екип се зае с тази работа преди повече от 10 години и бързо се появи предлагането за по-малък волан. Дотогава транспортните средства имаха огромен волан и информацията на екрана се четеше през кормилото.

Причината за търсената пломяна от екипа бе, че стандартното позициониране на екрана и кормилото разсейва лидера. Най-добрата позиция за четене на информацията е на равнището на очите. Тази нова позиция, съчетана с по-малък волан, сътвори напълно нова система с екран, който по-късно стана прочут като head-up екран.

Към това беше прибавен сензорен екран, който доста опрости всички контроли и усили свързаността. Това бе началото на сензорните екрани в Peugeot. Жером Мишерон, продуктов шеф на Peugeot споделя - „ Залогът беше висок за марката. Ние поехме обмислен риск, като се впуснахме в такава новаторска и нова идея. Преди всичко трябваше да сме сигурни, че нашите клиенти ще харесат концепцията “.

И продължава - „ Имахме опция клиентите да карат транспортно средство с елементарен волан и табло, и по-късно прототипа с новия волан и новото повдигнато табло. Обратната връзка беше отлична, доста качествена. Всички одобриха дребния волан с огромна лекост. Усетихме че сме основали нещо неповторимо. "

Концепцията Peugeot Inception, показана на ревюто за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас по-рано тази година, демонстрира накъде може да се развие новият i-Cockpit. Бъдещото развиване на Peugeot i-Cockpit ще бъде още по-интуитивно с Hypersquare, революционно ново ръководство от кормилото. То разрешава нови жестове привични за потомство, израснало с таблети и смарт устройства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР