С парламентът одобри промени в Закона за автомобилните превози, с

...
С парламентът одобри промени в Закона за автомобилните превози, с
Коментари Харесай

Създават регистър за частните линейки, БСП обвини ОП в лобизъм

С Народното събрание утвърди промени в Закона за автомобилните транспорти, с които се регламентира транспортът на заболели и ранени хора, осъществяван от коли за спешна помощ, отвън обсега на незабавната помощ. Поправките бяха импортирани от съпредседателя на „ Обединени патриоти ” Валери Симеонов и група депутати.
В се показва, че сега у нас без никаква регулация се прави медицински превоз отвън системата за незабавна помощ. „ Реално това е платена активност за транспорт на пасажери и следва да предстои на регулация.
 На първо четене: Частните коли за спешна помощ влизат в указател, опозицията съзря лобизъм На първо четене: Частните коли за спешна помощ влизат в указател, опозицията съзря лобизъм
Частните коли за спешна помощ, работещи отвън системата на незабавната помощ, към този момент ще бъдат включени в указател и ще подлежат на надзор. Това гласят п...
Същевременно българските жители в сериозна за здравето си обстановка могат да станат жертви на предлаганата „ услуга ”. Проверка откри, че в интернет съществуват над 100 уеб страницата, предлагащи този тип услуги, всички работещи в сивия бранш ”, изяснява се в претекстовете.
Новите текстове в закона гласят, че физическите и юридическите лица, които желаят да правят частен медицински превоз, би трябвало да разполагат с най-малко едно особено транспортно средство; експлоатационен център; ръководители на транспортната и здравната дейност; медицински екипи; внедрена система за ръководство на сигурността на придвижване по пътищата.
Заетите с сходна активност би трябвало да се записват в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”. За липса на регистрация или противоречие със упоменатите нагоре условия ще се постановат санкции от 3000 лева
Срещу законопроекта първи скочиха депутатите от Движение за права и свободи. Халил Летифов, който е и ръководител на парламентарната транспортна комисия, уточни, че не излиза наяве кои заболели и ранени ще се транспортират от центровете за незабавна здравна помощ и кои от частните коли за спешна помощ. „ Правим едно придвижване, което не е аргументирано, с цел да угодим на някого, и ще създадем още напрежение в системата ”, предизвести Летифов. И настоя работата по законопроекта да спре.
 Валери Симеонов изиска прекъсване на незаконните коли за спешна помощ със закон Валери Симеонов изиска прекъсване на незаконните коли за спешна помощ със закон
Частните коли за спешна помощ, работещи отвън обсега на незабавната помощ, се вкарват в указател и ще подлежат на надзор. Законовата смяна за това...
От Българска социалистическа партия напряко упрекнаха патриотите в лобизъм. „ Не подкрепяйте този законопроект. Министерство на превоза работи по решаването на въпроса и идващият министър ще показа разпоредба, която да реши всички тези проблеми ”, прикани Свиленски останалите народни представители.
Критиките ядосаха вносителя Валери Симеонов. „ Това Народно заседание беше белязано с прекомерно доста политика и много лимитирана делова активност. Упреците, които чухме, са лишени от каквито и да било учредения.
Законопроектът е импортиран, с цел да ограничи нелегално работещите транспортни средства, които с реплика на наименованието или със заблуждаващи знаци по тях правят транспорти и те не са лимитирани . Естествено, че става въпрос за лобизъм – само че в интерес на хората, които имат потребност от незабавна помощ ”, разгласи той, представен от Сега.
При гласуването Симеонов получи поддръжката на ГЕРБ и предложенията му бяха признати.
 Умираш, а частна кола за спешна помощ не може да те закара до болничното заведение - за какво? (ВИДЕО) Умираш, а частна кола за спешна помощ не може да те закара до болничното заведение - за какво? (ВИДЕО)
Намираме се в обстановка на международна пандемия и втори локдаун, когато има непрекъснат недостиг на коли за спешна помощ и медицински екипи у нас, а на пац...
Още
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР