С пълно мнозинство Народното събрание възложи на Министерския съвет в

...
С пълно мнозинство Народното събрание възложи на Министерския съвет в
Коментари Харесай

До 31 март трябва да бъде предложен план за развитието на медийната среда у нас

С цялостно болшинство Народното събрание разпореди на Министерския съвет в период до 31 март идната година да предложи проект за развиването на медийната среда в България. Той съдържа и модел за финансиране на публичните медии.

Законодателството би трябвало да подсигурява публицистичната самостоятелност на медиите - към това се сплотиха депутати от всички партии.
Вежди Рашидов, ГЕРБ: Ние или сме хора, които ще застанем да сътворяваме правила и метод на живот, взаимно да съществуваме или просто ще продължим да си играем - едни ще ухажват, други ще отхвърлят, трети ще се карат.Юлиан Ангелов, Оперативна програма: Да защитим правото на същинска информация, а не на лъжливи вести - това е главния ни проблем.
И още от констатациите: публичните медии са редовно недофинансирани.
Антон Кутев, Българска социалистическа партия за България: И от тука нататък естествено, че в случай че има отпуснете 5 или 10 милиона по някакъв метод финансовия министър през годината - е ще бъдат послушни, къде ще вървят. Добре, че в този случай чиновниците в Националното радио и Националната телевизия са много непокорни. Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Първото изискване да има независимост на словото, е да има колкото се може по-малко регулации. Второто изискване - да има бистрота.
Обществените медии подсигуряват плурализма, уверени са депутатите.
СТома Биков, ГЕРБ: Най-важното е да запазим публичните медии, тъй като там можем да чуем всички гледни точки.Крум Зарков, Българска социалистическа партия за България: Всички анкети демонстрират, че хората имат най-вече доверие на новините по Българска национална телевизия и БНР.
Експертна група към този момент работи по промени в Закона за радиото и малкия екран, които би трябвало да бъдат импортирани до 31 март 2020г. за утвърждение от Министерския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР