С падането на мрака напрежението пред Министерски съвет ескалира. Полицията

...
С падането на мрака напрежението пред Министерски съвет ескалира. Полицията
Коментари Харесай

Сега: Брутално полицейско насилие с падането на мрака. Полиция извлича хора и ги пребива зад колоните

С рухването на мрака напрежението пред Министерски съвет ескалира. Полицията стартира да извлича хора от митинга и да ги постанова с ритници и юмруци. Протестиращи се оплакаха, че е употребен и пикантен спрей. Десетки са задържани, оповестява " Сега ".

Кадрите обикалят " Facebook ".

Полицията на практика изпусна контрола над протестиращите в София след двата митинга на последователи и съперници на ГЕРБ. Малко откакто министър председателят Борисов приказва пред входа на Министерския съвет, напрежението стартира да се повишава, предизвикано от момчета с черни фланелки, които започнаха да хвърлят бутилки с вода и яйца против полицията. Вече часове наред протестиращите шестват сред Министерския съвет и Орлов мост, като към тях прииждат още хора.



 
 
 
Posted by Валентина Каменарска on Friday, July 10, 2020
Периодично измежду множеството избухваха нови спорове с полицията, като малко преди 23 часа съвсем се стигна до пердах, когато служители на реда с щитове и палки пробваха да съкратят периметъра на митинга. Ситуацията се успокои ненапълно, когато полицията отстъпи. В момента обаче в региона се струпват още сили на жандармерията.

 

Как избухна напрежението

С изтеглянето на хората, които бяха докарани с рейсове от страната да поддържат Борисов, протестиращите против него пробваха да препречат пътя им. С крясъци " Оставка! " и " Гешев е срам! " те потеглиха към Орлов мост, минаха около обграденото с полицейски кордон Народно заседание, само че ненадейно финтираха служителите на реда, заобиколиха зад СУ " Климент Охридски " и около Националната библиотека стигнаха до пространството, в което бяха паркирани ГЕРБ-автобусите. Там, при неналичието на доста полиция, се стигна до физически конфликти. Имаше и побутване сред протестиращи от митинга на Радев и служителите на реда, а най-масово се скандираше към хората на ГЕРБ " Платени отпадъци! ".

Привърженците на ГЕРБ въпреки всичко съумяха да се качат в рейсовете и останаха там да чакат отбрана от униформените. Когато служителите на реда се появиха, някои от автобусите съумяха да потеглят, само че другите бяха блокирани от съперници на държавното управление и на основния прокурор. В последвалата неразбория бяха задържани най-малко трима души.
 
Първият задържан на митинга
Posted by вестник Сега on Friday, July 10, 2020
Близо час протестиращи обикаляха улиците, а полицията на няколко пъти едвам удържа ситуацията. В последна сметка рейсовете на ГЕРБ съумяха да се изтеглят, като се наби на очи, че измежду тях има и държавен рейс за транспорт на възпитаници.

В момента протестиращите са още веднъж пред Министерския съвет, като не престават да прииждат хора и от двата лагера. " Така както те събират платени митинги, по този начин би трябвало цяла България да се вдигне и да пристигна тук, в София, с цел да декларират ясно, че ни писна да ни се подиграват и да ни вършат на луди ", сподели един от протестиращите пред Би Ти Ви.

Министерство на вътрешните работи също призна, че довечера се стигна до напрежение в центъра на София. " Около 19:50 часа участници в митинга пред постройката на " Дондуков " 2 почнали да замерят служителите на реда от кордона с бутилки и яйца. Около 20.30 часа, когато е разгласен завършек на митинга пред постройката на " Дондуков " 1, част от събралите се пред " Дондуков " 2 са създали несполучлив опит да пробият кордона. Малко по-късно от участници в същата демонстрация (пред постройката на " Дондуков " 2) са нанесли вреди на два рейса ", рапортуват от полицията. И твърдят, че екипи на Столична дирекция на вътрешните работи не престават да извършват отговорностите си.

В късните часове напрежението пред постройката на Министерски съвет ескалира. Полицията стартира да арестува наред, като някои от стачкуващите бяха влачени за косите, с цел да бъдат прибрани. По предварителни данни задържаните са към този момент няколко десетки.

 

РЕАКЦИЯ

От ГЕРБ излязоха с остра декларация против сходни провокативни дейности. " Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на Политическа партия ГЕРБ в поддръжка на премиера Борисов и политиките на държавното управление, ултраси и платени провокатори нападнаха рейсовете, с които трябваше да се приберат участниците. Върху рейсовете беше осъществен същински разгром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма потърпевши членове и симпатизанти на Политическа партия ГЕРБ, само че това се дължи само на щастлива случайност “, се споделя в позицията на партията.
„ След довечера излиза наяве, че този, който назовава законно определеното държавно управление „ мутри “, си служи с мутренски начини за дестабилизация на страната освен това в исторически миг за страната - приемането на България в чакалнята на еврозоната. Настояваме неотложно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и междинни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски дейности “, приканиха от ГЕРБ. Оттам обявиха, че президентът Румен Радев е задължен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. " Ако не го направи, то ще считаме, че той е главния подстрекател за тези умишлени дейности. Той беше този, който излезе и подвигна пестник против народа. Призоваваме органите на реда да защитят спокойно протестиращите “, оповестяват още от ГЕРБ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР