С откриване на строителна площадка започва днес работата по третия

...
С откриване на строителна площадка започва днес работата по третия
Коментари Харесай

Започва реконструкцията на Северния обход на Казанлък

С разкриване на строителна площадка стартира през днешния ден работата по третия стадий на план „ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к. „ Изток “ в Казанлък. Дейностите по него плануват строителство на 1,383 километра водопроводна мрежа и прилежащи уреди на обща стойност на поръчката е 411 079 лв., които са обезпечени от държавния бюджет. Срокът за осъществяване на дейностите е 45 дни.
С подмяната на водопровода в тази част на квартал “Изток “ ще се осъществя и плануваното асфалтиране на улиците „ Толиати “ и „ Олимпиада “, планувано в Инвестиционната стратегия на община Казанлък за 2019 година 317 хиляди лв. са планувани за ремонт на 5900 квадратни метра за асфалтирането на ул. „ Олимпиада “ и 1100 квадратни метра за ремонт на южния й тротоар. Със 124 хиляди лв. пък ще бъде осъществен ремонт на 2520 квадратни метра на ул. „ Толиати “. 
След реконструкцията на водоснабдяването улици ще бъдат асфалтирани. Предвижда се създаване на двулентово пътно платно и оформяне на разграничителна линия и създаване на велоалея от север в ширината на съществуващата в този момент улица.
Работата по замяна на водопроводната мрежа в квартала община Казанлък стартира през лятото на 2017-а, с която ще се обезпечи по-чиста питейна вода за жителите на квартала, като се подписаха няколко съглашения с Министерството на районното развиване и благоустройството за финансиране на дейностите през последните години
Поетапната замяна на водопровода в най-стария жилищен комплекс на Казанлък пък разреши на общината да направи обилни усъвършенствания за асфалтиране на значими улици, създаване на тротоари, монтаж на осветяване, създаване на нови междублокови пространства и зони за отдих.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР