С остра позиция, която обяснява основните положение на проекта за

...
С остра позиция, която обяснява основните положение на проекта за
Коментари Харесай

Столична община пази проекта си за RDF горене на боклук

С остра позиция, която изяснява главните състояние на плана за апаратура за произвеждане на сила от RDF боклуци, излиза Столична община, откакто през днешния ден в Народното събрание бяха изказани тези, че.

След обявяване на информацията, че от Националния проект за възобновяване и резистентност е изнемощял план за парогазова централа в Маришкия басейн, Столична община е предложи включване в Плана на плана за рационализация на " Топлофикация София ". Проектът включва построяването на нови ко-генерационни мощности и опция за прекосяване на зелен водород. Той е създаден взаимно с Американската организация за търговия и развиване (USTDA) и е огромна степен на подготвеност.

Според позицията на Столична община последният проект за рационализация е направен напълно в и правилата за кръгова и нисковъглеродна стопанска система и ще трансформира " Топлофикация София " ЕАД в основен сътрудник на Правителството и Столична община в опазването на околната среда, осигурявайки зелена сила за над 1 милион поданици на гр. София.
 Фандъкова чу неистини и агитация - RDF системата няма да се стопира
Фандъкова чу неистини и агитация - RDF системата няма да се стопира

Предизборните изказвания на Паргов били безотговорни и манипулативни

От Столична община напомнят и че:

Проектът за апаратура за произвеждане на сила от RDF на София е трета фаза от интегрираната система за отнасяне на битовите боклуци на територията на Столична община. През април 2020 година планът беше утвърден от Европейската комисия. Изграждането на инсталацията се съфинансира с безплатна финансова помощ от оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 на Европейската комисия, както и със средства от Европейската капиталова банка. Одобрената технология дава отговор на най-високите европейски екологични условия и правила за сигурност.

До сегашния миг планът е минал през стадиите за избор на технология, избор на площадка, правене на план, оценка за въздействието на околната среда, публични разисквания, правене на Подробен устройствен план за строителството, подготовка на документи за кандидатстване и обезпечаване на финансиране. Проектът е създаден от интернационално приетата компания Ramboll A/S, Дания и е минал през 2-годишен интервал на оценка от страна на способените институции на национално е на европейско равнище.
 Съветници желаят през съда информация за RDF инсталацията в София
Съветници желаят през съда информация за RDF инсталацията в София

Те са недоволни от засекретяването на информацията за завода

Съгласно утвърждения план електрическата енергия, създадена от RDF -инсталацията, се дава на националната електрическа мрежа, а топлинната сила - на топлофикационна мрежа на София. Н овата апаратура ще бъде заместваща мощ на част от старите амортизирани високоемисионни уреди на " Топлофикация София " ЕАД, като резултатът от това е понижаване на замърсяването на атмосферния въздух.

Припомняме, на 14 май 2019 година имаше подозрение, че за създаване на цех за RDF боклуци край София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР