С остра критика спрямо министри от служебния кабинет се обръща

...
С остра критика спрямо министри от служебния кабинет се обръща
Коментари Харесай

Камарата на строителите: Министър Комитова създаде несигурност, браншът изпадна в колапс

С остра рецензия по отношение на министри от служебния кабинет се обръща Камарата на строителите в България (КСБ) към президента Румен Радев. Те са разтревожени от усложняващата се обстановка, поради спрените дейности във всички институции, ангажирани с осъществяването на подписаните контракти. С особена съвестност те визират активността на районния министър арх. Виолета Комитова.
Съобщават, че са блокирани и всички оперативни стратегии, които засягат енергийна успеваемост, ВиК-мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развиване на селските региони, в резултат на което е основана действителна заплаха да се изгубят окончателно милиарди евросредства.
 Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект
Дълго време мълчах и гледах дейностите на наследниците ни в Министерство на регионалното развитие. Много лъжи се изговориха, доста операции бяха пуснати в обръще...
„ Свидетели сме в последния месец на ескалация на отрицателните и уронващи престижа на строителния отрасъл внушения, отправени от министри от назначения от Вас длъжностен кабинет – от министрите на финансите, на стопанската система, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на опазването на здравето. Особено смущаващи са изявленията на служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова.
Само в границите на един месец, в който арх. Комитова заема поста длъжностен министър на районното развиване и благоустройството, строителният отрасъл в България изпадна в колапс. Вследствие на основаната от страна на министъра неустановеност Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и отрасловите ведомства не работят, строителните и монтажни работи не се актуват, разплащания с контрагенти не се правят. Крайно спорни са и дейностите на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения “, сочат от Камарата на строителите в декларация послание към президента Радев.
Според тях провежданата от служебния кабинет политика е в безспорен контраст на международната процедура за потребление на строителството като основен инструмент за излизане от икономическата рецесия, зародила вследствие на пандемията COVID-19.
От Камарата на строителите приканват да се спре отрицателната акция, уронваща престижа на строителния отрасъл, осигуряващ претовареност на близо 250 хиляди души, както и потреблението му за политически цели. Те упорстват да се засилва работата на държавната администрация, която сега е блокирана. Министерствата и ръководените от тях ведомства да извършват прецизно своите задължения по договорите с изпълнителите.
 Министър Комитова: Няма да се заплаща за недобре свършена работа Министър Комитова: Няма да се заплаща за недобре свършена работа
Най-вероятно няма да изплатим осъществените строително-монтажни работи до момента в който не се поправят грешките, тъй като в строителството вземат участие м...
Държат да бъдат разплатени навреме насъбраните отговорности от страна на страната към сектора, да се продължи работата по програмата за енергийна успеваемост. Да не се позволява прекъсване на стартирали и идни процедури и действия във ВиК и пътния бранш, както и по оперативните стратегии ОПОС, Оперативна програма “Регионално развитие”, ОПТТИ, ПРСР и ОПРЧР.
От Камарата са безапелационни, че настояванията им не са политически.
„ Те са свързани с нуждата от обикновено действие на един от основните за стопанската система на страната сектори, осигуряващ 12% от Брутният вътрешен продукт. Изпълнението им касае запазването на хиляди работни места, стабилността на приходната част на бюджета, сигурността на банковия и финансов бранш. При нужда сме подготвени да предоставим спомагателна информация по отношение на нашите претенции. Очакваме Вашата своевременна реакция и поддръжка “, декларират от КСБ.  
„ В случай че не бъдат подхванати ограничения, ще бъдем принудени да защитим правата на членовете на КСБ и заетите в бранша по всички възможни от закона способи “, безапелационни са от сектора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР