С около 30% по-слаби добиви на пшеница очакват зърнопроизводителите в

...
С около 30% по-слаби добиви на пшеница очакват зърнопроизводителите в
Коментари Харесай

С около 30% по-слаби добиви на пшеница очакват зърнопроизводителите у нас

С към 30% по-слаби добиви на пшеница чакат зърнопроизводителите в страната тази година. Средната изкупна цена за звук от новата годишна продукция е към 300 лева, оповестиха от Софийската стокова борса.
85% от зърното към този момент е прибрано, само че климатичните условия през зимата и пролетта са провалили огромна част от площите, заяви Костадин Костадинов от браншовата асоциация.
"В тези региони са открити паднали превалявания от първи септември до първи март към 20-30 литра на квадратен метър. Това приказваме за цяла есен, за цяла зима и пролетта. Това е 10 пъти по малко от естественото. Говорим за региона на Добрич, региона на Силистра, Бургас, Карнобат, Ямбол ", сподели той.
Така предстоящото количество създадена пшеница тази година е малко над 4 милиона тона при повече от 6 милиона през предходната година. Качественото българско зърно към този момент се експортира през пристанищата за експорт поради по високите цени.
На Софийската стокова борса покупко-продажбите се подписват на относително непрекъснати цени, които няма да доведат до повишаването на брашното и хляба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР