С огромно удоволствие Sony представя най-новото попълнение в престижната серия

...
С огромно удоволствие Sony представя най-новото попълнение в престижната серия
Коментари Харесай

Sony разширява Cinema Line с новата 4K Super 35 камера за бъдещите филмови режисьори

С голямо наслаждение Sony показва най-новото попълнение в влиятелната серия на марката Cinema Line - FX30 (модел ILME-FX30). Новата FX30 е компактна 4K Super 35 кино камера, която предлага доста от професионалните функционалности на Cinema Line, като да вземем за пример Dual Base ISO, Log снимачни режими и импортирарни от потребителя LUTs (Look Up Tables) на цена, която е изключително привлекателна за доста начинаещи видеографи.

Заедно с новата FX30 Sony показа и две нови карти памет CFexpress Type A - CEA-G320T и CEA-G640T. И двете карти са с огромен потенциал и поддържат високи скорости на работа с високи скорости както на прочит, по този начин и на запис.

„ Новата FX30 е доста добър избор за всички, които желаят да се захванат със снимането на филми, " сподели Ян Салмон Леганьор, Директор IP&S Маркетинг на Sony Europe. „ Тя предлага доста от професионалните функционалности на нашите камери от най-голям клас на цени, които я вършат елементарно налична за всички фенове на видео снимането, без значение от тяхното равнище. " Тази камера е отличен избор за първа камера от нашата серия Cinema Line Cameras. "

Вашето кино със Cinematic Look

FX30 предлага на всички бъдещи видео оператори опцията да изразят своята кино визия посредством най-новите системи за видео запис. Тя предлага нов 20.1 мегапикселов APS-C Exmor RTM CMOS датчик (Super 35 формат) със задна подсветка с двойна база ISO (800/2500) за висока сензитивност, ниски равнища на звук и 14+ стопа на експозицията.

ILME-FX30 поддържа разнообразни кодеци за видео запис. Може да снима с параметри 4K Super 35 (16:9) с презапасяване от 6K при скорости до 60fps. ILME-FX30B също ви дава опция и да снимате с висока кадрова периодичност, в това число с 4K качество при скорост 120fps и с full HD качество при скорост 240fps. И в двата снимачни режима 16:9 можете да снимате с параметри 10-bit 4:2:2, като можете да употребявате HDMI Type-A конектор за извеждане на 4K, 16-bit RAWданни към външен рекордер.

Като всички останали модели от Cinema Line, FX30 предлага Log снимачни режими, като разрешава запис в режими Cine El, Cine El Quick и Flexible ISO с S-Log3 гама крива, което значи повече еластичност при градиране на цветовете. И трите режима разрешават снимане на видео и по едно и също време следене благодарение на подобаващ LUT за прелиминарен обзор на крайните фрагменти. Освен това FX30 предлага и няколко вградени кино изгледа, като S-CinetoneTM на Sony, и може да се употребява за снимане на обособени фрагменти. Камерата предлага усъвършенствани благоприятни условия за обработка на изображенията с помощта на процесора BIONZ XR, който обезпечава естествено градиране и реалистично възпроизвеждане на цветовете.

Създадена да посрещне потребностите на всеки създател

FX30 употребява бързия и благонадежден автофокус на Sony с голям брой варианти за настройки, в това число:
Real-time Eye AF (хора, животни или птици)
Проследяване в действително време
Подробни AF настройки
AF Assist

Желаещите повече креативна независимост получават повече благоприятни условия за ръководство, когато употребяват функционалността Focus Map, с която елементарно могат да пресъздават дълбочината на рязкост, а функционалността Breathing Compensation обезпечава постоянен зрителен ъгъл, до момента в който фокусирате. Камерата предлага и ефикасна стабилизация за динамични фрагменти в придвижване благодарение на режим Active Mode, с помощта на който вградената в тялото 5-осова оптична стабилизация на изображението се синхронизира с времевия код.

FX30 включва и други функционалности в духа на серията Cinema Line, в това число:
Нов персонализируем екран на основното меню под формата на лист, от който получавате бърз достъп до най-често употребяваните функционалности. 
Нов екран в режим на изчакване за филми, с който получавате свободен взор върху обекта
Бутони особено за снимане на видео клипове.

FX30 има спомагателни функционалности в помощ на креативния развой, като да вземем за пример обработка в постпродукция благодарение на вградения LUT и метаданните от EI. Тези метаданни са налични при потребление на последните версии на приложенията Catalyst Prepare или Catalyst Browse на Sony. Нов Catalyst Prepare плъгин за Adobe Premiere Pro е пуснат през м. август.

Удобна функционалност в плътно тяло

Компактен и лек, дизайнът на FX30 е с плоска горна част и резбовани връзки за свързване на аксесоари, с помощта на което можете елементарно да снимате от ръка, да улавяте фрагменти от ниска позиция, да окачите върху стабилизираща система или да добавяте аксесоари. FX30 има и XLR ръкохватка, която може да се употребява за хващане на фрагменти от невисок зрителен ъгъл, и разрешава на операторите да запечатват кристално чисто аудио с помощта на другите аудио входове, в това число два XLR аудио вход и 3.5 mm стерео мини жак за 4-канален запис. Външните микрофони могат да бъдат свързани непосредствено към камерата през мултиинтерфейсното гнездо или жака за микрофон. FX30 предлага и вътрешен стерео микрофон за аудио запис.

FX30 и FX30B са оборудвани с два слота за карти памет, съвместими както със CFexpress Type A, по този начин и с SDXC/SDHC карти, за повече и разнообразни преживявания, до момента в който творите зад обектива. FX30 е съвместима и с показаните нови карти памет CFexpress Type A с висок потенциал.

FX30 предлага освен усъвършенствани работни характерности, само че и изключителна надеждност. Тя разполага с новаторска структура, разсейваща топлината за непрестанен запис в 4K/60p, надеждна мощ за дълги записи и издръжливо шаси от магнезиева сплав. Богатият азбучник обективи с E-байонет, микрофони с високи характерности и други съществени съставни елементи обезпечава на създателите на наличие извънредно гъвкави системи, с които те могат да посрещнете всяка своя потребност, зародила по време на креативния развой.

Награди Sony Future Filmmaker Awards

Новата FX30 е съвършен избор за тези създатели на филми, които обмислят или интензивно работят по своето присъединяване в Sony Future Filmmaker Awards - огромна нова годишна стратегия с награди за късометражни филми. Спонсорирани от Sony и без такса за присъединяване, премиите имат за цел да дадат публичност на истинските гласове от целия свят, които могат да показват една нова позиция към образния роман. За повече информация, посетете: www.sonyfuturefilmmakerawards.com/

Цена и наличност
Новата FX30 ще бъде налична от края на м. октомври на цени от почти 4600 лева Ще се продава от разнообразни упълномощени търговци на Sony в цяла Европа.

FX30 ви дава цялостна креативна независимост, като имате опция да закупите камерата със или без XLR ръкохватка.

FX30 ще бъде съвместима и с новата версия на Camera Remote SDK (Версия 1.06), комплект софтуерно поръчителство, което разрешава дистанционно управление и настройване на камерата.

Карти памет CFexpress Type A: CEA-G320T и CEA-G640T

Компактната карта памет с високи характерности CFexpress Type A CEA-G320T ще бъде налична от м. октомври на цени от почти 650 щ.д. (CEA-G320T), а карта памет CFexpress Type A CEA-G640T ще бъде налична от м. декември на цени от почти 1250 щ.д. В допълнение към към този момент наличните карти 80GB и 160GB, към линията ще бъдат добавени и карти с огромен 320GB и 640GB потенциал.

Тези карти с огромен потенциал поддържат висока операционна скорост с оптималната скорост на запис до 700MB/s и гаранция за видео характерности Video Performance Guarantee VPG400, която предлага надеждни скорости на запис до 400MB/s и разрешава снимане на 4K 120p видео с висок битрейт.Новите карти с висок потенциал реализират TOUGH спецификации, което значи, че са сертифицирани за водоустойчивост и отбрана против прахуляк, (IP57) и са задоволително здрави да поддържат устойчиво продължителни фотоси в разнообразни среди.
Ексклузивни истории и вълнуващо ново наличие, снимано с новите FX30 и FX30B и други артикули на Sony, може да намерете на www.sonycine.com и www.alphauniverse.com - два уеб страницата, основани да образоват и въодушевяват всички почитатели и клиенти на Sony Cinema Line.

За повече информация, можете да се свържете с локалния PR управител или:
Sarah Louise Maultsaid, Corporate Communications, Sony Europe
+44 (0)1932 817000 / [email protected]

###
За Cinema Line
Cinema Line е серия камери с кинематографско качество на снимания материал, усъвършенствано с помощта на дългогодишния опит на Sony в цифровата кинематография, която предлага усъвършенствана функционалност и надеждност в отговор на многото и разнородни условия на създателите. Cinema Line включва флагшип моделите цифрови камери VENICE и VENICE 2, които са получили необятно самопризнание в кино промишлеността за игрални пълнометражни и серийни филми, професионалната камера FX9, която е известна за документални и театрални продукции, и FX6 за основаване на високо скоростно динамично наличие. С новото попълнение FX30, най-компактната камера от серията, Sony предлага същински приключена серия артикули с необятен набор креативен принадлежности, която може да отговори на самостоятелните потребности на другите създатели на образно наличие.

За Sony Corporation

Sony Corporation дава отговор за бизнеса с електронни артикули и решения Electronics Products & Solutions (EP&S) в Sony Group. Водена от визията да " не стопира да доставя " кандо " и " аншин " на обществото и хората по света посредством развиването на новите технологии и изправянето пред новите провокации, " Sony основава артикули и услуги в сфери като домашните занимания, аудио технологиите, графичните изображения и мобилните връзки. За повече информация, посетете: http://www.sony.net/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР