С огромно прискърбие Министерството на външните работи съобщава, че българският

...
С огромно прискърбие Министерството на външните работи съобщава, че българският
Коментари Харесай

Външно министерство потвърди: Атанас Скатов е мъртъв

С голямо огорчение Министерството на външните работи оповестява, че българският планинар Атанас Скатов беше открит мъртъв под връх К2.
Пакистанските управляващи ни уведомиха по дипломатически път посредством посолството ни в Пекин. Тялото на Атанас Скатов сега се транспортира към най-близкия град в Северен Пакистан, прецизира Министерство на външните работи.
 Открили са тялото на Атанас Скатов Открили са тялото на Атанас Скатов
Тялото на Атанас Скатов е намерено и хеликоптер на пакистанската войска сега го транспортира от Базовия лагер към Скарду. Това съобщ...
Министерството на външните работи на Република България показва своите съболезнования на фамилията и околните на починалия планинар! Съболезнования през посланика на Пакистан в Пекин бяха отправени и от пакистанското държавно управление.
На 5 февруари 2021 година към 11:20 ч. локално време Атанас Скатов е паднал по време на слизане от Лагер 3 към Базовия лагер заради разкъсване на въже, написа в формалната информация на Министерство на външните работи. Екип от шерпи е издирвал изчезналия планинар. В избавителната акция са били включени и два хеликоптера " Ecurell " на пакистанската войска, като единият от тях го е разкрил в безжизнено положение региона на Пайджу, Пакистан.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР