С огромна мозайка на слон от цветни пластмасови капачки Зоологическа

...
С огромна мозайка на слон от цветни пластмасови капачки Зоологическа
Коментари Харесай

Столичният зоопарк с творческа екоинициатива - създава мозайка слон от пластмасови капачки

С голяма мозайка на слон от цветни пластмасови капачки Зоологическа градина - София и Център АЛОС провеждат огромна креативна самодейност, посредством която по нетрадиционен артистичен ще привлекат вниманието към опазването на природата, оповестиха от зоопарка.
Още по тематиката
Инициативата подчертава над преработването и повторното потребление на един от най-големите замърсители на планетата - пластмасата, в частност пластмасовите капачки.

Днес до 17:00 часа посетителите на зоопарка ще могат да се включат в Ателие за направа МозайКАП и дружно да сътворяват огромна мозайка посредством залепване на пластмасови капачки върху авансово нарисувано пано.

Инициативата е част от 133-ата годишнина на парка, както и в чест на емблемата му - индийския слон Артайда, която този месец стана на 58 години.

 Снимка: БНР

Всички ще могат да вземат участие в направата на огромната мозайка от цветни пластмасови капачки, която ще се организира на лятната сцена пред слонарника. Участието е гратис, като всеки, който има опция, може да донесе пластмасови капачки.

Организаторите са приготвили подобаващи цветове, закупени от сътрудниците " Капачки за Бъдеще ", в поддръжка на идеята им. Основната цел на самодейността е да се обърне внимание на повторния живот на движимостите, смяната на ежедневните ни привички и разделното събиране на отпадъците.

Творческият развой ще е модериран от арт педагогическия екип на АЛОС - доктор Любен Кулелиев и Росица Маринова, означават от зоопарка.

През миналите 3 години в ателиетата МозайКАП бяха направени от 22 000 капачки удивителните 7 великански мозайки на скотски типове, обитаващи екологичната мрежа Натура 2000 в България. Пана има на пеликан, червеногуша гъска, пъстърва, жаба дървесница, дъждовник, вълк и елен. Те са част от непрекъснатата външна експозиция на зоопарка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР