С огромна купа за четвърто място в крайното отборно класиране

...
С огромна купа за четвърто място в крайното отборно класиране
Коментари Харесай

Българите се завърнаха с огромна купа от олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим


С голяма купа за четвърто място в крайното отборно класиране се завърнаха българските щангисти от олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу. В турския град Газиантеп Божидар Андреев сграбчи златото в кат. 81 кг, Стилян Гроздев победи в кат. 67 кг, а Даниела Пандова и Мая Иванова завоюваха бронзови оценки надлежно в кат. 49 кг и 55 кг. Успехите даже единствено на тези четирима участници бяха задоволителни за влиятелното четвърто място в шампионата, в който участваха представители на 28 страни.

 Щангистите се прибраха от шампионата в памет на Наим Сюлейманоглу @@@

Най-голям интерес на летище София имаше към неспиращия да побеждава тази година Божидар Андреев. Възпитаникът на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев стана европейски първенец за мъже с 3 европейски върха за мъже в Батуми в кат. 73 кг през април, завоюва бронз на международното състезание за мъже с 3 европейски върхове за мъже в Патая в кат. 73 кг през септември, по-късно сграбчи евротитла до 23 година с 3 европейски върха за младежи в Букурещ в кат. 81 кг през октомври и в този момент се връща със злато от олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп през ноември в кат. 81 кг.

“Божидар върви чудесно по пътя към продобиване на олимпийска квота за Игрите в Токио 2020, просто му би трябвало да запише още едно съревнование напролет, каквото е условието на Международната федерация. Доволен съм от представянето на българите на шампионата в памет на Наим стана доста мощна конкуренция, нещо като мини международно състезание. Всички се връщат с медали, само травма попречи на Васил Господинов да се изяви до дъно, “ съобщи при идването си на аерогара София старши треньорът Иван Иванов.

 Щангистите се прибраха от шампионата в памет на Наим Сюлейманоглу @@@

Доволен от представянето на своя ученик бе и персоналният треньор на Божидар – Пламен Братойчев. Андреев ще взе участие този уикенд в следващия кръг на Бундеслигата, след това има още един ангажимент към немското състезание през декември.

Междувременно президентът на Българска федерация по повдигане на тежести Неделчо Колев постави тази заран цветя пред паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград. Колев бе измежду формалните посетители на възпоменателната гала във връзка годишнината от гибелта на роденият в България троент олимпийски първенец, един от най-великите в историята на щангите. След това шефът на българските щанги се срещна с управлението на града и с кмета госпожа Илкнур Кязим, с които разискаха развиването на спорта и по-специално на повдигането на тежести в този обичайно мощен в този спорт район на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР