С оглед пълно изясняване на обстоятелствата и предвид правомощията на

...
С оглед пълно изясняване на обстоятелствата и предвид правомощията на
Коментари Харесай

Възложена е спешна проверка в дома за деца с увреждания в Роман където загина момче

С оглед цялостно изясняване на събитията и поради пълномощията на Изпълнителната организация „ Медицински одит “ е предоставено в незабавен порядък осъществяването на обстойна инспекция за спазването на медицинските стандарти и положителните практики в оказването на здравната помощ, качеството на оказаната помощ, както и спазването на правата на пациентите.

Това сподели от парламентарната естрада здравният министър Кирил Ананиев в отговор на въпрос за случая с 17-годишния Асен Маринов, който умря след рухване от третия етаж на Комплекса за обществени услуги за деца с увреждания в Роман на 23 февруари, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Изискана е подробна информация по случая от районните структури на Министерството на здравеопазването във връзка с дейностите на ангажираните медицински лица и лечебните заведения “, уточни той. „ За страдание, казусът е труден. Има избрани несъответствия сред информациите, които ни подадоха районните ни служби “, разяснява Кирил Ананиев.

„ Изразявам съболезнованията си към околните, приятелите и възпитателите на Асен. Всяка загуба на човешки живот е тежко събитие, изключително когато това са младежи и деца “, сподели още здравният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР