С оглед очакваната рязка промяна във времето, пътна полиция апелира

...
С оглед очакваната рязка промяна във времето, пътна полиция апелира
Коментари Харесай

Пътна полиция: Шофирайте внимателно, предстои рязка смяна на времето

 С оглед предстоящата внезапна смяна във времето, пътна полиция моли водачите, на които им следва пътешестване през идните три дни, да потеглят на път с готови за придвижване в зимни условия моторни транспортни средства и да карат със съобразена с изменящите се условия скорост.

Когато преминавате през сенчести сектори, е допустимо на пътното платно да се образува лед, по тази причина  шофирайте с изключително внимание. Време е за промяна на гумите на колите. Съгласно Закона за придвижване по пътищата от 15 ноември моторните транспортни средства би трябвало да са с гуми, предопределени за зимни условия или с дебелина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Прогноза за времето през идните три дни:

В сряда ще доминира облачно време, тук-там, основно в Северна и Източна България с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде сдържан. Температурите ще се намаляват, като в североизточните региони оптималните ще останат под 10°, в останалата част от страната ще бъдат сред 12° и 17°, на обособени места в Южна България и до 20°. В четвъртък към този момент на всички места дневните температури ще са най-вече сред 7° и 12°. На повече места из цялата страна ще има валежи, в планините над към 1500 м ще вали сняг. В петък  вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, слаби валежи ще има към момента тук-там в Южна България, в развой на прекъсване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР