С оглед очакваната рязка промяна във времето, пътна полиция апелира

...
С оглед очакваната рязка промяна във времето, пътна полиция апелира
Коментари Харесай

Шофирайте внимателно, предстои рязка промяна на времето

С оглед предстоящата внезапна смяна във времето, пътна полиция моли водачите, на които им следва пътешестване през идните три дни, да потеглят на път с готови за придвижване в зимни условия моторни транспортни средства и да карат със съобразена с изменящите се условия скорост, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Когато преминавате през сенчести сектори, е допустимо на пътното платно да се образува лед, по тази причина шофирайте с изключително внимание, предизвестяват управляващите.
Време е за промяна на гумите на колите. Съгласно Закона за придвижване по пътищата от 15 ноември моторните транспортни средства би трябвало да са с гуми, предопределени за зимни условия или с дебелина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.
Прогноза за времето през идните три дни:
В сряда ще доминира облачно време, тук-там, основно в Северна и Източна България с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде сдържан. Температурите ще се намаляват, като в североизточните региони оптималните ще останат под 10°, в останалата част от страната ще бъдат сред 12° и 17°, на обособени места в Южна България и до 20°.
В четвъртък към този момент на всички места дневните температури ще са най-вече сред 7° и 12°. На повече места из цялата страна ще има валежи, в планините над към 1500 м ще вали сняг.
В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, слаби валежи ще има към момента тук-там в Южна България, в развой на прекъсване.

До 18:00 ч. през днешния ден водачите да се движат с нараснало внимание по някои сектори от Автомагистрала " Тракия ": 
Това са секторите от км 2 до км 3 на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас придвижването се реализира в една лента заради ремонтни действия на асфалтовата настилка. Ограничава се придвижването в изпреварващата и втора дейна лента, трафикът минава по първа дейна лента, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
Движението от км 41 до км 42 на Автомагистрала „ Тракия “ в посока София се реализира в изпреварващата лента заради ремонтни действия на асфалтовата настилка в дейната лента.
До 17:00 ч. през днешния ден водачите да се движат с нараснало внимание по следните сектори от Автомагистрала " Тракия ":
- прекосяването при 89-ти км се реализира в една лента в двете пътни платна заради ремонтни действия на моста на река Елшишка; 
- трафикът от км 38 до км 40 и от км 43 до км 45 в посока София минава по дейната лента. Поради монтаж на мантинели в разграничителната линия е лимитирано придвижването по изпреварващата лента;
- придвижването от км 40 до км 41 и от км 48 до км 49 на Автомагистрала „ Тракия “ в посока София се реализира с нараснало внимание заради монтаж на мантинели в спешната лента;
Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР