С оглед на кратките срокове на работа на служебното правителство

...
С оглед на кратките срокове на работа на служебното правителство
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: COVID мерките ще се променят всяка седмица

С оглед на късите периоди на работа на служебното държавно управление като съществена цел сме си сложили да осигурим комфорт на хората и да подобрим здравната система. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Основната устременост на работата ни е справяне с тази вълна на COVID-19 и приготовление на здравната система за възможни по-големи талази. Денонощно работим за подготовка на лечебните заведения – обезпечаване на интензивни кревати и банкет на заболели, в случай че се наложи. Целта ни хората да са спокойни, да не мислят за този проблем, той е наш ангажимент, съобщи доктор Меджидиев.

Още в първия ден дадох телефон за директна връзка с мен, в случай че има неприети пациенти. Денонощно следим обстановката и всяка заран получавам отчет от Бърза помощ дали има върнат пациент. Пациентите би трябвало да бъдат сигурни, че в случай че има проблем, те ще бъдат признати, акцентира здравният министър.

Досега имаше проект с стадии по области. Аз взех решение да групирам постоянно екип от експерти от всички сфери в моя кабинет и да преглеждаме ограниченията. В момента се намираме в плато, даже влизаме в низходяща част. С днешната заповед отстраняваме маските в закрити пространства. Корекциите в тези заповеди ще се нанасят ежеседмично, защото тези специалисти ще се събират всяка седмица. Силно се надявам идната седмица да реализираме още по-голямо разхлабване на ограниченията, с цел да могат хората да живеят обикновено, тъй като сме обезпечили ограниченията за реакция. При всяка вълна би трябвало да бъдем гъвкави и да вземаме подобаващите ограничения, уточни доктор Асен Меджидиев.

От на следващия ден даваме опция на хората да се имунизират, където желаят. От понеделник се пуска направление на общопрактикуващите лекари за безвъзмездни проби. Отделно пускаме мобилни групи в седем области – екипи от лекари и медицински сестри ще посещават нуждаещите се, които желаят да се тестват или да се имунизират, само че нямат опция да си разрешат пътешестване. Основната ни цел е да бъдат имунизирани квъзможно най-вече хора, тъй че възвръщаме парите за имунизация, разяснява той.

Заради ниския % на имунизация не можем да си позволим напълно унищожаване на карантината, само че се надявам идната седмица да можем да понижим периода. Идеята е да разтоварим оптимално хората, сподели доктор Меджидиев.

Той увери, че няма да сменя шефове на лечебни заведения, които си правят работата качествено. Всички стартирани от предходното държавно управление начинания, ще бъдат приключени, изключително тези по Плана за възобновяване. Аз не съм тук да подлагам на критика, аз съм тук да надграждам, приключи служебният министър на опазването на здравето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР