С официална церемония първа копка и гръм на шампанско стартираха

...
С официална церемония първа копка и гръм на шампанско стартираха
Коментари Харесай

В Пловдив започна мащабен проект за 132 520 700 лв. без ДДС

С публична гала " първа копка " и гръм на шампанско стартираха строителните действия по модернизацията на  жп секторите  Пловдив - Крумово и Пловдив - Скутаре, част от план " Развитие на железопътен възел Пловдив ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Зам.-министърът на превоза и известията Божидар Костадинов означи в  приветствието си значимостта на инфраструктурният обект. " Тук ще бъде построен разграничен пост " Тракия ". Надявам се да е мястото, където освен линиите се събират, а и всички ние, с цел да реализираме по-добро бъдеще за България " - сподели той. 

Генералният шеф на НКЖИ инж. Златин Крумов съобщи, че реализацията на този план е с огромен приоритет за компанията. " С реализацията му НКЖИ ще успее да свърже жп автомагистрала до Бургас и да разреши на влаковете да се движат със 160 км/ч надеждно и стабилно. Вярвам на изпълнителите, строителния контрол и благодаря на локалната власт и регионалната администрация " - добави той. 

" За нас е голяма чест и голяма отговорност за реализирането на този план, който е от стратегическо значение за страната и от жп инфраструктура на България. Въпреки сложното време сега, се надяваме да създадем добър екип и с общи старания да можем да изградим този план и след към 3 години с горделивост да заявим, че сме постигнали положително качество и осъществяване на плана ", съобщи представител на изпълнителя обединяване " Геострой Лантания " и получи от генералния шеф на НКЖИ разрешението за градеж на обекта. 

Железопътен възел " Пловдив " е една от най-важните железопътни връзки в България, който е пресечна точка на част от трансевропейските и съществени национални транспортни оси. Стойността на контракта е 132 520 700 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – до 35 месеца. Изпълнител на контракта е Обединение " Геострой Лантания ", включващо компаниите " Геострой " АД и " Лантания " АД.

Обект " Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, в това число в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия " е част от план " Развитие на железопътен възел Пловдив " и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР