С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 22-годишният Д.М.

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 22-годишният Д.М.
Коментари Харесай

Осъдиха варненци, напднали и обрали техен познат

 С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 22-годишният Д.М. и 25-годишният Я.Д. са предадени на съд, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. Двамата варненци са привлечени към наказателна отговорност за това, че като съизвършители, са осъществили обир, употребявайки мощ - закононарушение по член член 198, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. На Я.Д. е повдигнато обвиняване и за насила по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Вечерта на 12 август 2020 година, пострадалият от закононарушението се прибирал към дома си. Когато влезнал във входа на блока, в който живеел, видял двамата обвинени. Тримата се познавали от преди, само че не били другари, защото пострадалият и различен път ставал жертва на жестоко отношение от тяхна страна. Д.М. и Я.Д. поискали младия мъж да ги последва в избено помещение, където се събирали. Въпреки че не желаел това, от боязън да не бъде ударен, той се подчинил.

В момента, в който тримата влезнали в мазата, обвиненият Я.Д. блъснал пестник по лицето на потърпевшия, предизвиквайки кръвотечение от носа му. След като съумели да го изплашат задоволително двамата обвинени лишили часовника, мобилния телефон и чантичката му, като в това време от време на време Я.Д. му нанасял по някой пестник. След като взели всичко, което ги интересувало, причинителите и пострадалия напуснали помещението и се разотишли. Часовникът бил оставен в заложна къща против 20 лв., а останалите движимости Д.М. и Я.Д. задържали.

Предстои делото против обвинените да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат наказване " отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР