С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

Георги, който уби брат си с тояга, ще чуе присъдата си във Варна

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 43-годишният Георги Василев, умъртвил родния си брат по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Както БЛИЦ заяви, братоубийството бе осъществено в интервала от 21 часа на 16 януари до 4 часа призори на 17 януари 2017 година в дома на баба им във варненското село Житница. Подсъдимият за убийството на брат си бе арестуван като причинител на тежкото съзнателно закононарушение на 17 януари тази година. От тогава досега той е с непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Приведен е във варненския затвор.

Сигнал за откритото мъртво тяло на Даниел бил подаден от подсъдимия до кмета на село Житница на 17 януари в 7, 55 часа. При осъществения оглед в дома на убития е открито и оръжието на закононарушението – дървена сопа.

Между двамата братя имало чести спорове. Убитият вземал пенсията на баба си и я изпивал. При препирня сред него и старата жена той я бутнал и тя счупила тазобедрена кост. Наложила се интервенция и дамата се преместила да живее в дома си в град Провадия. Георги се преместил при нея, с цел да поставя грижи за възобновяване й, а Данаил останал да живее в Житница. Препитавал се със средства, които му давали близки на покойници, с цел да изкопае гробовете им.

Георги постоянно ходел до къщата в село Житница, откъдето пренасял дърва за огрев в дома им в Провадия. Възрастната жена ги получавала като обществено слаба.

На 16 януари 2017 година той се качил на влака до Житница с желанието да вземе още дърва, с които да се отопляват в Провадия. След като дошъл в селото, през нивите се отправил към фамилната къща. Вратите били затворени с катинари, само че работел тв приемникът. Брат му Данаил го нямало и Георги решил да го чака да се прибере.

След като Данаил се върнал от посещение в ромско семейство, които постоянно го хранели, Георги вързал ръцете му. Започнала препирня за дървата, които подсъдимият желал да вземе на другия ден и да отнесе в Провадия. Георги нанесъл побой над физически по-слабия Данаил. С дървена пръчка налагал брат си на всички места по тялото, главата и лицето, след това траял да го рита в главата, до момента в който Данаил престанал да мърда.

След закононарушението избърсал кръвта от лицето му, разходил се, умувайки какво да прави. Върнал се да ревизира дали положението на свиреп пребития не се е подобрило и решил да заличи следите си. Кървавите облекла на потърпевшия събрал и изхвърлил в чували дружно с въжето, с което вързал ръцете му.

След като се прибрал в Провадия, съблякъл и своите облекла, по които също имало кръв. Решил да се освободи от тях, като ги изхвърли в нивите край Житница. Около 18, 20 часа на 17 януари Георги се качил на влака за Житница. Заровил окървавените си облекла в снежна пряспа и отишъл в къщата. Дървената тояга, с която удрял брат си Данаил, Георги укрил в нужника на двора. После отишъл в кметството да заяви, че брат му не е добре. Кметът повикал полиция и дружно отишли в дома на Данаил.

Комплексната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за гибелта на Данаил травма на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота. Множество тежки контузии по тялото на убития били открити и по време на аутопсията на натрупа.

По делото били назначени и сложна биологична и трасологична експертиза, а ДНК-експертизата изрично уличила Георги като причинител на умишленото ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Предстои делото против 43-годишния братоубиец да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР