С обвинения към Бойко Борисов започна заседанието на Общинския съвет

...
С обвинения към Бойко Борисов започна заседанието на Общинския съвет
Коментари Харесай

Брожение в столичния парламент заради оставката на Герджиков

С обвинявания към Бойко Борисов стартира съвещанието на Общинския съвет в София, който би трябвало да изберат през днешния ден нов ръководител на мястото на подалия оставка Елен Герджиков от ГЕРБ. Решението за това беше взето с 45 гласа " за " против 14 " срещу ", заяви БНР.

Мястото на Герджиков като общински консултант зае Миглена Атанасова, която постави клетва. ГЕРБ предложиха за началник на СОС ръководителя на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси към общинския съвет Георги Георгиев, който е правист.

" Демократична България " (ДБ) и самостоятелният Борис Бонев от " Спаси София " се възмутиха от метода, по който Герджиков бе отхвърлен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера той разгласи, че Герджиков е подал оставка по негово гледище, тъй като не защитил партията от обвиняванията на " Спаси София ", че столичният градски превоз е пред банкрут поради неприятно ръководство на кмета Йорданка Фандъкова. По думите на някогашния министър председател той не се справял с работата и оставял общински съветници " да си вършат кариера на гърба на ГЕРБ ".

Общинските съветници от Демократична България изрично отхвърлиха през днешния ден да бъде гласуван нов ръководител на СОС, който да замести Герджиков.

Борислав Игнатов, ръководител на групата на Демократична България, е отдръпнал подписа си за гласоподаване на нов ръководител на Столичния общински съвет:

" Бях покъртен от изявлението на господин Борисов, който сподели, че персонално той е уволнил и предиздвикал господин Герджиков да подаде оставка, което за мен е скандално, неприемливо. Не може, който и да е, партиен водач, епископ или какъвто и да е различен пост и сан в обществото да уволнява който и да е, който е директно определен от гласоподавателите ".

Борис Бонев упрекна сътрудниците си от групата на ГЕРБ-СДС в двуличие:

" Председателят на Общинския съвет е вторият най-съществен човек в Столична община. Неговата оставка, неговото уволняване се случи от един партиен водач. А какво споделя кметът на София? Къде е госпожа Фандъкова?! Защо мълчи и не я ли интересува, че някой се меси в работата на Столичната община и Общински съвет?! Защо към този момент втори ден тя нищо не е споделила след подаването на оставката в случай, че в предизборната акция извънредно изрично твърдеше, че Елен Герджиков и Малина Едрева непременно остава в екипа ѝ, тъй като е доста удовлетворена от тях ".

От своя страна Малина Едрева, ръководител на групата ГЕРБ-СДС, бе безапелационна, че общинските съветници работят интензивно за развиването на града и няма от какво да се срамят, включително и Елен Герджиков.

Кой ще бъде новият ръководител на Столичния общински съвет ще стане ясно по-късно през днешния ден. От Демократична България обявиха, че ще апелират избора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР